Krist Kralj -Na IPA turniru KK Korana druga

25 stu

Zanimljiv je blagdan Krista Kralja! Dok jedne asocira na ljudske kraljeve koji su despoti, grubijani, kojima je jedina zadaća vladati polugama moći nad narodom, s druge strane Krist Kralj je razapet na križu! Kad su ga željeli učiniti kraljem nakon znamenja u pustinji, on se sakrio i povukao u samoću. On pred Pilatom koji zastupa interese carstva i pobunjene i izmanipulirane mase priznaje da je kralj. “On je rekao istinu i živi istinu. Treba biti pogubljen!” – tako bi se mogla shvatiti presuda koju je izrekao Pilat. A u Platu se križaju interesi pojedinih grupa. Gdje je tu istina? Zato Isusovo kraljevstvo nije od ovoga svijeta, svijeta interesnih grupa, manipulacija, nasilja, izrabljivanja. Sotona ga je htio uvući u takvo kraljevstvo ali on je odbio. Kristovo kraljevstvo je kraljevstvo gladnih i žednih pravednosti, ožalošćenih, čistih srcem koji nemaju podlih namjera, progonjenih zbog pravde…To je opasna istina svim silnicima bila i ostaje. Zato Isus poručuje: “Tko je od istine sluša moj glas!” Danas milijuni mole: Dođi kraljevstvo tvoje! Kraljevstvo istine, pravde, mira i nadasve ljubavi!

Jutros u 8 sati prije mise u  Slunju: dogovor

Danas je u Slunju Dan klečanja. Na misi u 11 sati bit će izložen Presveti i ostat će izložen do 17 sati kad je zajedničko klečanje. U 17 sati zaključak polsatnim  zajedničkim klečanjem. 

Na vrlo jakom kuglačkom međunarodnom turniru IPA u Otočcu naši igrači KK Korane Slunj predstavljali su Karlovačku županiju i osvojili drugo mjesto .