Cetingrad obilježio Dan sjećanja

28 stu

Danas je hladno: temperatura je koji stupanj ispod ništice. Idemo u Cetingrad iz Slunja vijugavom cestom. Ljudi su se povukli u kuće…U 11 sati u crkvi se okupio narod a okupilo ih je sjećanje na teške dane 1991. godine. Kolika je patnja prošla ovim krajem, koliko ubijenih, ranjenih, protjeranih! To se ne smije zaboraviti! To je izvor naše hrabrosti i danas. U 11 sati počela je misa za sve poginule. Nakon pozdrava župnika vlć. Stanka Smiljanića misu je predvodio vojni kapelan vlč. Milenko Majić uz župnika Stanka,  slunjskog župnika vlč. Milu Pecića i župnika u miru mons. Marijana Ožuru. Propovjednik je podsjetio na tragične prilike 1991., na progon, razaranje kuća i sanjanje povratka. Ne možemo zaboraviti svojih mučenika, onih koji su zaslužni za naš povratak na ognjišta. Na misi je bila načelnica općine Marina Kalić sa suradnicima, branitelji, predstavnici policije…

Drugi dio nastavljen je kod obližnjeg spomenika žrtvama. Položili su vijence branitelji Cetingrada i Slunja. Posebno su bili zapaženi 100% invalidi Domovinskog rata na čelu s Đurom Glogoškim i školska djeca. Vlč. Majić je i ovdje predvodio kratku molitvu. Prije druženja uz zakusku u općinskoj  vijećnici iskazali su počast prvom hrvatskom predsjedniku pred njegovom bistom.

Misa u župnoj crkvi

Polaganje vijenaca: vijence je položila gradonačelnica Marina Kalić sa suradnicima

Veterani domovinskog rata

Slunjski branitelji

Djeca su upalila lampione pred spomenikom

Stariji i moderna tehnologija – Dana 28.11.2018. godine u 10:00 sati u prostorijama Rekreativnog kutka “Dodajmo život godinama” za starije osobe, održano je predavanje na temu “Starije osobe u svijetu moderne tehnologije”. Na predavanju je 10 osoba debatirao o tome je li tehnologija njima predstavlja problem ili im na neki način pomaže te kako oni kao starije osobe imaju pogled na modernu tehnologiju. Zanimljivo predavanje držala je psihologica i djelatnica Centra za socijalnu skrb Ivana Kotić.