Pred Došašćem – Preminula Ane Grdić – Đakoni Josip Tomljanović i Mario Kralj

1 pro

Pred Došašćem smo! A Došašće (advent) je razdoblje radosnog čekanja, iščekivanja. Iz iskustva znamo da u našem iščekivanju znademo biti nestrpljivi. Onaj dječak koji je posijao u posudu pšenicu očekivao je da preko noći izraste. U nestrpljenju je niklu pšenicu izvlačio prstićima da ubrza rast ali je pokidao tek nikle biljčice. Umjesto ubrzanja usporio je proces rasta! Došašće je vrijeme radovanja u čekanju. Tu nema mjesta nestrpljenju jer radost ispunja život. Razlog radosti je Dijete: Bog je postao djetetom. Tu je izvor čovjekove radosti. Čovjek je Božji san: on nas sanja kao svoju djecu! Spoznaja da smo voljeni razlog je nepomućene radosti.

Senj; zaređena dvojica đakona – Danas je u Senju, u katedrali, u 11 sati gospićko-senjski biskup Zdenko Križić zaredio dvojicu đakona: Josip Tomljanović iz Senja i .Marijo Kralj iz Oroslavlja. Đakonat je zadnja stuba prije svećeničkog ređenja. Čestitamo!

Josip Tomljanović i Mario Kralj, đakoni

 

Večeras je slavljena misa u slunjskoj crkvi

Danas je na slunjskom groblju pokopana djevojka Ivana Magdić (39)

                              

Preminula je u 82. godini života ANE GRDIĆ  iz G. Nikšića 87. Pogreb u ponedjeljak 03.12.2018. u 15 sati na groblju u Nikšiću. Za njom žali snaha Eržika s obitelji i rodbina