Ubijeno 60 kršćana – Druga zornica – Četvrto priznanje Luki Modriću

4 pro

Nabrojeno je 60 mrtvih, ali koliko ih je u prašumi za sada se ne zna. – to javlja kard. Dieudonne Nzapalainga, nadbiskup u Banguiu nakon što je posjetio Alindao, mjesto na jugu Centralnoafrićke Republike gdje su također 15. studenog  pobunjenici UPC napali prognanički kamp u blizini katedrale. Među žrtvama pobunjenika tada su bila i dvojica svećenika, generalni vikar biskupije Alindao mons. Blaise Mada i don Celestine Ngoumbango, župnik u Mingali. Javlja Fides. Tužne su prilike u ovoj afričkoj državi. Kršćani su izloženi napadima ne slučajno. Čitav svijet ustane ako strada neki novinar ali ako strada 60 kršćana to je mala vijest.

Posljedice najnovijeg masakra

Jutros je slavljena u slunjskoj crkvi druga zornica. Po relativno toplom vremenu dolazili su vjernici svih generacija pješice i automobilima. Nakon zornice zaposleni mogu stići na posao a đaci u školu. Broj sudionika u zornicama raste… 

Četvrto priznanje Luki Modriću – Luka Modrić ove je godine osvojio i četvrto veliko priznanje. Pođimo redom: 1) nagrada za najboljeg igrača svjetskog prvenstva u Rusiji; 2) najblji igrač Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA); 3) najbolji igrač svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i  četvrta nagrada sinoć u Parizu Zlatna lopta u izboru francuskog magazina France Footbal koja se dodjeljuje nogometašu godine. Konkurencija je bila velika. Ovaj krhki mladić, kojega neki naši klubovi nisu primili niti mu davali velike šanse zbog krhkosti, ispisao je priču u svjetskim razmjerima. On je primjer kako možemo primljene talente umnožiti ali ne samo u nogometu. Sinoć smo bili ponosni na Luku kad smo ga gledali u centru pažnje svjetskog nogometa.

Luka Modrić – čarobnjak s loptom

Danas je u slunjskom kraju divan dan: kao da se vratilo bablje ljeto

Detalj iz Slunja večeras u 18.30 sati