Mise zornice po našim crkvama

7 pro

Jutros je slavljena zornica u Slunju u 6.25 sati. Tako svako jutro. U Cvitoviću zornice u  kapeli sv. Valentina u 6.20 sati, u Drežniku ponedjeljkom i utorkom u 6.15 sati, u Drež. Selištu  srijedom i četvrtkom  u 6.15 sati, u Vagancu petkom i subotom također u 6.15 sati.

¨”Mnogim ljudima su noći duge. Ovisnici znaju da je njihova noć beznadna, alkoholičari se ne nadaju da njihova noć ima svanuće, napušteni nemaju nade da će biti opet prihvaćeni. Bolesni zatvorenik ne nada se da će ugledati slobodu. Ovisnik o svojim zločinstvima ne nada se da će opet biti častan čovjek. Čovjek stisnut grijehom ne vidi više nade. Svima njima žele zornice reći da će zora sigurno stići. Jer »Sunce pravde« dolazi u Isusu iz Nazareta. Svaki Božić obnavlja tu nadu. Crkva dovikuje čovječanstvu da se nada, Crkva želi pridignuti one koji su slomljena srca, da ožive.” –  Tomislav Ivančić

Slunjska zornica

Jutros je tmurno i prohladno u slunjskom kraju ali se sunce pokazalo, bar povremeno… Danas Crveni Križ Slunj u sklopu obilježavanja 140. obljetnice Hrvatskog Crvenog križa u 13 sati u župskoj dvorani Slunj održava svečanu sjednicu na kojoj će dodijeliti zahvale i priznanja zaslužnim članovima.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela, pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Duga Resa, Ogulin, Karlovac) i tri prometne nesreće s materijalnom štetom – javlja PU karlovačka.