Slunj: u 18 sati slavljena misa Večere Gospodnje

24 ožu

Večeras u 18 sati u slunjskoj crkvi slavljena je Misa Večere Gospodnje. A ova misa ima nešto posebno. U njoj se zrcali sva ljepota Božje ljubavi prema čovjeku. Umorni smo od riječi praznih, zlih, grubih, riječi koje nas ranjavaju. A Božja riječ je postala tijelom, jedan od nas, Isus nije neki propovjednik koji je izrekao svoje mudre riječi i udaljio se. On je gestom pranja nogu progovorio više nego sve mudre knjige. On je na križu progovorio logikom ljubavi; nitko nije isključen od Božje ljubavi. Nažalost, čovjek može u oholosti smatrati Kristovu ljubav suvišnom, nepotrebnom. Može se usprotiviti poput Petra: nećeš ti meni prati noge! Kad prihvatimo da nas dotakne Isusova ruka dolazi do zajedništva koje se ne može s ničim usporediti. Večeras će milijuni vjernika diljem planete doživjeti radost Isusove ruke koja nas čisti i ujedinjuje u Gozbi ljubavi.

2403161b

Nakon mise svetohranište je prazno, oltar ogoljen, svetište pusto. Isus se povlači u Getsemanski vrt na molitvu. Mi ostajemo s Isusom u molitvi do dugo u noć. Crkva je otvorena i dplaze grupe vjernika na molitvu, tihi razgovor s dobrim Učiteljem.

Na veliki Petak obredi u Blagaju počinju u 15 sati a u Slunju u 17 sati. Ove će godine po prvi puta slunjski vatrogasci, branitelji i športaši čuvati stražu kod Isusova groba  od 20 sati. Izmjenjivat će se jedni i drugi uz Isusov grob.

                     †

Preminula je u 86. godini života MILKA MATEŠIĆ . Pokopana je na Veliki Četvrtak 24. ožujka 2016. u 15 sati na groblju u Lađevcu. Za njom žale nećakinje i nećaci