Sunčani dan – Danas u Ulicama V. Nazora, Stara cesta, Trnskog, Koranska, Školska – Preminuo Joso Karaula

15 sij

Dobro se jutros sjetiti velikog događaja koji je promijenio povijest na ovim prostorima. Međunarodno priznanje Hrvatske na današnji dan 1992. godine značilo je poraz ideje Jugoslavije koja je postala ideja velike Srbije. Još će trebati nekoliko godina krvavog rata dok paklenski plan ne bude i vojno poražen.

Danas blagoslov kuća u malim ulicama V. Nazora, Stara cesta, Trnskog, Koranska i Školska. To su male uličice u kojima ukopno živi oko 35 obitelji. Ima kuća koje su samo povremeno nastanjene, bolje rečeno služe za iznajmljivanje ili godišnje odmore odnosno vikende. Blagoslov je počeo u 9 sati a župnika prate ministrantice Ema Magdić i Ema Katić. U prvoj kući s prezimenom Petković, onda Jurašini, Rendulići, Kuterovac, Štefanac, Magdić, Žalac, Kampić, Vučer, Požega, Bionda, Cindrić, Perić, Požega, Gračan, Skukan. U 13 smo sati prekinuli zbog pogreba Anke Hazler s misom. Nastavili smo u 15 sati u Školskoj ulici. U ovoj je ulici svega desetak obitelji. Prezimena su Tomašević, Poljak, Topić, Štefanac, Kovačević, Salopek, Magdić, Cindrić. Oko 17 sati bili smo u zadnjoj kući. Obišli smo danas 31 obitelj. Djeca su u školi pa smo susreli samo odrasle ili one koji ne rade. Ema Katić zabilježila je nekoliko snimaka od kojih neke objavljujemo.    

 

 

 

U Školskoj ulici

                               

Preminuo je JOSO KARAULA iz Arapovca 237 u 59. godini života. Pokopan je na lađevačkom groblju u utorak 15.01.2019. Za njim žali brat Ive, nećaci i nećakinje