Subotnje jutro s minus deset –

26 sij

Subotnje jutro u slunjsko-plitvičkom kraju pokazalo je zube: u Slunju je minus 10, u Ogulinu minus 12 a u Bednji čak minus 14. Grane stabala ukrašene su injem pa izgledaju kao u priči. Oni koji nisu dobro zaštitili vodovodne cijevi mogu očekivati pucanje. Ali od svega je važnije da pogledamo susjede, pogotovo starije osobe koje su same. U ovim ekstremnim uvjetima možda im treba pomoć. Na pr. ne mogu donesti drva a zalihe su potrošili.  Pogledajmo ih ili nazovimo ako imaju telefon.

Večeras misa u 17 sati u slunjskoj župnoj crkvi

Papa Franjo susreo se s mladim zatvorenicima u zatvoru u Panami. Po prvi je put slavljeno bogoslužje pomirenja u jednom zatvoru. Maloljetnim zatvorenicima papa je poručio: ” Otvorite prozore, pogledajte horizonte jer niste osuđeni zauvijek.”

Križni put s mladima u Panami

Danas počinje u športskoj dvorani u Slunju malonogometni turnir. Danas i sutra odigravanje po skupinama a 2. veljače završnica. Ulaznica 10 kuna.

Večeras u 17 sati slavljena je misa u slunjskoj crkvi. Zapažena je jedan talijanska obitelj.  Gdje god se nalazimo na svijetu – kad smo na misi u nekoj crkvi – s Isusom smo u domu nebeskog Oca, u njegovu zagrljaju. Kako je to lijepo!