Nakon hladnog jutra sunce – Vrijeme gripe – Vjeronaučna olimpijda – Preminuli Franjo Obrovac i Milan Hodak

30 sij

Jutros je u slunjskom kraju oblačno, mokro. Temperatura je oko ništice. Oko 10 sati počelo se pokazivati sunce i obasjalo sav naš kraj. Ovo je vrijeme prehlada i gripa. Jučer smo zavirili u hodnik Doma zdravlja u Slunju i vidjeli poveći broj djece i starijih koji traže pomoć. Ne treba praviti paniku. Svake godine prođemo ovo vrijeme prehlada i gripa. Koristimo uobičajene mjere kao preventivu. U Karlovačkoj županiji registrirano je 606 slučajeva gripe a u Slunju smo 9 slučajeva. Dakle, ne treba paničariti ali doza opreza nije na odmet.

  Slunjčica odnosi obilje vode prema Karlovcu: bacimo u nju i svoje brige!

Vjeronaučna olimpijada – Danas počinje predntjecanje za vjeronaučnu olimpijadu u osnovnim i srednjim školama. Danas će ekipe po školama  odmjeriti snage: oni koji skupe najviše bodova idu u drugi krug ( četiri plus jedan) a to je takmičenje na razini biskupije. Posjetili smo danas takmičare u slunjskoj osnovnoj školi. Pod budnim okom vjeroučiteljice školarci su uronuli u rješavanje testova.

Đaci se udubili u odgovore na testove

Evo moga ponosa! – Tijekom uobičajenog susreta u srijedu Papa Franjo iznio je bilancu Svjetskog dana mladih u Panami: ” Kad je prolazio papamobile narod je dizao djecu u naručju kao da je time htio reći: “Evo moga ponosa, evo moje budućnosti!”. Na starom kontinentu protivno tome…Papa je spomenuo dvojicu izvanrednih svetaca: mons. Romera i don Bosca.

Pisanje dnevnika – U prostorijama Rekreativnog kutka Gradskog društva Crvenog križa Slunj prvi put u 2019. godini okupio se naš Knjižni klub s temom Dnevnik i dnevnički zapisi koji je okupio 17 sudionika. Nakon čitanja i komentiranja isječaka iz Dnevnika poznatih nam i popularnih pisaca (Dnevnik Ane Frank, Dnevnik maloga Perice, Mali ratni dnevnik, Dnevnik Adriana Molea…). Članovi su dobili bilježnice kako bi svoje svakodnevne misli stavili na papir.

                            

Preminuo je FRANJO OBROVAC iz Slunja,  Rođen je 1953. u Glinskom Vrelu. Oženio se s Marom Bogović s kojom je podigao dvije kćeri: Tatjanu i Nikolinu. Volio je glazbu. Kao član KUD-a “Korana” Slunj gostovao je u zemlji i inozemstvu. Svirao je žičane instrumente i pjevao. Svojom pojavom, glasom i stasom, postao je ikona slunjskog KUD-a. Njegov odlazak ostavio je prazninu u KUD-u. Zaslužuje veliko hvala za tolike glazbene trenutke koje je podario Slunju i okolici.

Pogreb u četvrtak 31.01.2019. u 15 sati na slunjskom groblju. Za njim žali supruga Mare, kćerke Tatjana i Nikolina, brat Marko s obitelji, mnogi prijatelji i znanci, posebno članovi KUD-a “Korana” Slunj

Preminuo je u 58. godini života MILAN HODAK-Sore iz Drež. Selišta 2b. Pogreb u četvrtak 31.01.2019. u 15 sati na groblju u Drežniku. Za njim žale kćerke Jelena i Katarina, sin Ivan, Milena, sestra Marica s obitelji i rodbina