Sunčani dan

6 velj

“Papina prisutnost u Aziji, posebno na Bliskom istoku, na velikom međureligijskom susretu u Abu Dhabi-ju, predstavlja zraku nade: daje nam znak  i poruku da se može živjeti u miru i harmoniji ne samo u Arapskim Emiratima nego i u svom azijskim zemljama kao i u Indiji” – kaže indijski nadbiskup Felix Machado agenciji Fides.

Jutros se malo nasmijalo sunce u slunjskom kraju. Odmah se osjećamo  veselije. Oko podneva posve se izvedrilo i sav se slunjski kraj kupa u suncu. Ugodno je izići i udahnuti čisti zrak. Čak smo primijetili i jednu pčelu koja je izišla iz košnice vjerojatno kao izvidnica.

Suncu se raduje ovaj cvijet

View image on Twitter

Ovaj snimak pokazuje poplave u Australiji u gradu Townsvilleu. Strahuje se od krokodila i zmija koji se pojavljuju na gradskim ulicama i na koje upozoravaju mjesne vlasti. Oko 11.000 domaćinstava  ostalo je bez električne energije, a 9000 stanovnika treba pomoć. Poplavu su prouzročile snažne kiše koje već danima traju na tom području. Padaju nam na pamet naši ljudi koji su u Australiji potražili mjesto pod suncem. Mnogi su od njih uspjeli i dali veliki doprinos blagostanju na ovom dalekom kontinentu. Pozdravljamo ih i poručujemo da ih čeka domovina, najljepša zemlja na svijetu…

Jedan kutak lijepe naše