Tmurno jutro – Godišnjica smrti vlč. Mile Ivančića

8 velj

Nakon jučerašnjeg sunčanog dana jutros nas je dočekalo namrgođeno jutro. Temperatura je 4 ispod ništice. Zbog visoke izmaglice temperatura neće prijeći ništicu. Svejedno, ovakav dan je dar…Iako je zima turisti iz azijskih zemalja ne prestaju dolaziti. U Rastokama smo susreli  grupu Koreanaca (možda Kineza?) kako zaviruju u svaki kut i pohlepno snimaju svaki detalj…

Danas je godišnjica tragične smrti vlč. Mile Ivančića, zavaljskog župnika. U subotu 9. veljače 2013. u župnom je stanu na Zavalju nađeno beživotno tijelo vlč. Mile Ivančića. Ubijen je na okrutan način. Pokopan je na Pepelnicu 13. veljače 2013. na mjesnom groblju u obiteljsku grobnici. Naime, vlč. Mile je rođen u župi Zavalje 1935. Službovao je u Jezeranama i Stajnici a rodnu župu Zavalje preuzeo je 1997. Ovaj jednostavni i narodni svećenik živio je s narodom i radovao se obnovi crkve i župnog stana. Molimo Gospodina da njegova žrtva bude na spasenje onima koji su ga ubili, da se i oni spase. Danas misa u 16 sati u župnoj crkvi na Zavalju za dragog župnika Milu.   

Župni stan na Zavalju

Jedan je akrobat u Rastokama razapeo konop od mosta do stabla i hoda po žici iznad hladne Korane. Ne znamo koji je motiv ove riskantne igre. Vidimo da nema publike, nema konkurencije i što god napravi on je pobjednik.