Najbolji športaši Karlovačke županije – Cetingradski đaci posjetili postaju granične policije

23 velj

U Ogulinu je u petak 22. veljače održana svečanost na kojoj su proglašeni najbolji športaši u Karlovačkoj županiji u 2018. godini. Proglašeni laureati športa Karlovačke županije su Petra Furač i Bruno Belčić, a klubovi BK Olimpija i STK Aquaestil.

U kategiriji “Sportski djelatnici” među nagrađenima je:
MARIJO RENDULIĆ – ŽENSKI RUKOMETNI KLUB DRENAK SLUNJ

U kategoriji “Najuspješniji trener u županiji” među šestoricom je: 
DARKO CINDRIĆ – NOGOMETNI KLUB SLUNJ

U kategoriji “Mladi nadareni sportaši” među 26 nagrađenih su:
LUNA MOČILAC – KICKBOXING KLUB TIGAR SLUNJ
LUCIJA PETROVIĆ – ŽENSKI RUKOMETNI KLUB DRENAK SLUNJ
JOSIP CINDRIĆ – NOGOMETNI KLUB SLUNJ

U kategoriji “Mladi sportaši s ostvarenim vrhunskim rezultatima u 2018. godini” među 26 nagrađenih su:
VIKTORIJA KAMPIĆ – KICKBOXING KLUB TIGAR SLUNJ
TOMISLAV VUKOVIĆ – KUGLAČKI KLUB KORANA SLUNJ
GABRIEL MOČILAC – KICKBOXING KLUB TIGAR SLUNJ
TIN ŠTEFANAC – KUGLAČKI KLUB KORANA SLUNJ

Cetingradski đaci posjetili Postaju granične policije – Policijski službenici Postaje granične policije Cetingrad, u četvrtak, 21. veljače u svojim su prostorijama ugostili učenike od 1. do 8. razreda Osnovne škole Cetingrad. Cilj ovog posjeta bio je prvenstveno približavanje granične policije najmlađima, ali i uspostavljanje dobrih odnosa na bazi međusobnog povjerenja. Tijekom razgledavanja službenih prostorija učenici su imali priliku upoznati tehničku opremu koju policija koristi prilikom nadzora i kontrole državne granice, prostorije za zadržavanje, teretanu i vozila kojima se koriste – javlja PU karlovačka. Ovom prilikom odajemo priznanje graničnoj policiji koja odrađuje težak i zahtjevan posao. Uza svu tehničku opremu čovjek je nezamjenjiv. Po danu i po noći oni bdiju nad granicom koja dijeli Hrvatsku od BiH. Možemo zamisliti dežurstva na kiši, snijegu, magli…  

Bura do 191 km na sat – Portali i dnevne vijesti  govore o nezapamćenoj buri od Rijeke do Dubrovnika. U Makarskom je primorju prošle noći puhala od 90 kilometara na sat s orkanskim udarima i do 191 kilometar. Počinila je brojne štete na kontejnerima, rasvjeti, krovovima kuća. U Rijeci i okolici također se zbrajaju štete.

Iz Seula krenulo pet misionara – U petak 22. veljače u katedrali Myeondong u Seulu (Južna Koreja) – kako prenosi agencija Fides – na misi je podijeljen misijski mandat petorici svećenika: p. Lee Seung-min, p. Kim Seong-cheon, p. Go Ga-ram, p. Ha Sang-heon e p. I Choi Woo-ju. Oni će krenuti u različite zemlje – Meksiko, Japan, Španjolska, USA – kao misionari slijedeći Isusov poziv: “Idite i navještajte Kraljevstvo Božje.”