Ljubiti neprijatelja?

24 velj

Isus nas poziva na ono što nam se čini nemogućim pa čak i nelogičnim. Ali, on nas poznaje bolje od nas samih i gleda u nama ono što možemo i trebamo biti. A mi to možemo!  Isus nas uvodi u Ljubav. A ljubav i mržnje ne mogu zajedno kao što ne mogu svjetlo i tama. Onaj koji mrzi nije sretan. Mržnja ne čini toliko zlo onomu koga mrzimo nego onomu koji mrzi. Mržnja razara nas same jer se usredotočuje na onoga koga mrzimo te tako ostajemo usamljeni. Ljubav se dariva drugim ljudima a mržnja nam oduzima dragocjeno vrijeme…Logičan je onda Isusov poziv na ljubav prema neprijateljima. David je mogao svoga progonitelja likvidirati ali ga je poštedio. Rečenica da “treba ljubiti sve ljude” može zvučati prazno ako se ne pokaže milosrdna ljubav u konkretnom slučaju. To je upravo David učinio! Oprost nije čin pravde nego čin ljubavi. Zato se mržnja ne može svladati mržnjom nego ljubavlju.

Misa u Slunju u 8 sati jutros

U 11 sati u Slunju

U Blagaju (foto Ivana Turkalj)

Božji narod danas svetkuje. Koliko će milijuna ljudi danas zahvaljivati Bogu, oslobađati se grijeha i napajati se Božjom ljubavlju!

Danas je u 10 sati u kapeli na vojnom poligonu Slunj slavljena misa u kojoj su sudjelovali slunjski vjernici. Inicijator  ove ideje su slunjski branitelji. Misu je predvodio vojni kapelan vlč. Milenko Majić