Ne prestaje tuga zbog pobijenih kršćana u Pakistanu – Visoka naoblaka

30 ožu

Šokantan i brutalan napad na kršćane u Lahoreu u Pakistanu i dalje je u mislima i molitvama Pape Franje, braće kršćana u svijetu. Ubijeno je više od 70 ljudi, od kojih su barem 50 kršćani. Najmanje 300 osoba je ranjeno. Riječ je o osobito šokantnom napadu prije svega zato što se čini da je imao jasnu nakanu usmrtiti djecu, koja su se jednostavno igrala u parku. K tome, čini se da je vrijeme napada izabrano kako bi pogodilo ranjivu kršćansku manjinu u Pakistanu, na jedan od najsvetijih dana u godini, na Uskrs.

Ubijen karitasov djelatnik u Kongu – Kakao javlja agencija Fides 25. ožujka zaustavljeno je karitasovo vozilo u istočnoj provinciji Konga od strane razbojnika. Izveli su vozača i ispalili mu u glavu metak, suputnicu su ranili. Opljačkali su novac koji je bio namijenjen za plaće učiteljima u 201 školi. Škole sufinancira vlada. Nama je to čudno ali u prostranoj zemlji kao što je Kongo sigurnost je nikakva.

Jutros je u slunjskom kraju nebo prekriveno visokom naoblakom. Možda se sunce pojavi….Oko nas je sve više zelenila i rascvjetalih voćaka unatoč prohladnom vremenu, bez sunca…

Naš nogometaš Ivan Santini koji igra u belgijskoj ligi, u Standardu, s kojim je osvojio kup, ne krije svoje vjerničko uvjerenje te će reći: “Ja sam Božji igrač i hvala mu za sve što sam postigao.”