Brvno u oku – Sunčan dan – Kršten mali Mihael

3 ožu

 

Isus govori u slikama koje može svatko razumjeti. Čisto oko je potrebno da vidimo normalno. Ali mi vidimo “trun u oku brata a ne vidim brvna u svome!” Isus poziva da izvadimo brvno iz svog oka a onda pomognemo bratu izvaditi trun. Dakle, ne samo izvaditi brvno i svog oka i stati nego onda pomoći bratu da i on vidi ispravno. Slijepac slijepca ne može voditi. Zatim Isus govori o dobrom stablu koje donosi dobre plodove. Njegovana voćka donosi plodove. Zapušteni vinograd djeluje tužno. On ne donosi plodove. Za dobar pogled i oplemenjivanje srca treba dobar učitelj. To je Isus koji je ne samo teoretičar nego životom stoji iza svojih riječi. Onda će iz punog srca govoriti usta. Trud koji ulažemo u rad u čistoći oka i srca ne rađa samo časovite plodove nego one koji ostaju za vječnost.

Jutarnja misa u 8 sati u Slunju. Lijepi sunčani dan kakav se samo može poželjeti. Ministrantskoj ekipi nije problem ustati rano i doći na misu.

Jutarnja misa u Slunju

Sa mise u 11 sati u Slunju

Pod misom u 11 sati kršten je mali Mihael, drugo dijete u roditelja Viktora i Marcele. Ovom se krštenju raduje obitelj ali i čitava crkva. Čestitke roditeljima!

U Blagaju danas u 14 sati

Nakon mise u Blagaju (snimke napravila krizmanica Ivana Turkalj)