Udbina: vjeronaučna olimpijada

4 ožu

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić otvorio je danas na Udbini Vjeronaučnu olimpijadu za osnovne i srednje škole s prostora Gospićko-senjske biskupije koja se održala u osnovnoj školi Kralja Tomislava na Udbini. Na natjecanje je došlo  20 ekipa iz osnovnih i šest ekipa iz srednjih škola. Sudionike je pozdravio i pročelnik katehetskog ureda Gospićko-senjske biskupije preč. Nikola Turkalj te župnik-domaćin preč. Josip Šimatović.

Pobjednička ekipa u rangu osnovnih škola je ekipa Prve osnovne škole iz Ogulina a ekipa osnovne škole Slunj osvojila je drugo mjesto.. Čestitamo slunjskoj ekipi koja je osvojila drugo mjesto među 20 ekipa! Za koji bod im je izbjeglo prvo mjesto! Gospićko-senjsku biskupiju na nacionalnom takmičnju predstavljat će ekipa iz Ogulina. Čestitamo! Podsjetimo da će se državno natjecanje održati  od 3. do 5. travnja u Osijeku i Vinkovcima.

U rangu srednjih škola pobijedila je ogulinska gimnazija a slunjska srednjoškolska ekipa bila je treća.

Otvaranje takmičenja danas na Udbini

Osnovna škola na Udbini bila je dobri domaćin

Slunjsku sjajnu ekipu čine Anđela Petrović, Dominik Rendulić, Dora Vuković  i Marija Turkalj a pripremala ih je i vodila vjeroučiteljica Andreja Jurčević

Srednjoškolska rang-lista