Ubijen svećenik u Venezueli

1 tra

Agecija Fides javlja: “Biskupija sv. Kristobal ima tešku zadaću da objavi tragičnu smrt jednog od njezinih svećenika, Darwina Zambrano Gamez. Prema nalazima smrt je nastupila u noći 30. ožujka 2016. Njegovi ostaci nađeni su u jednom parku u gradu Cristobal u jutro 31. ožujka i pokazuju znakove nasilja i uboda nožem.

Razlozi zbog kojih je ubijen nepoznati su. Nadležne vlasti provode istragu da razjasne što se dogodilo i da otkriju odgovorne za ovo zlodjelo kako bi krivci bili privedeni licu pravde.”

Ovo je priopćenje venezuelske biskupije San Cristobal, poslano agenciji Fides o tragičnoj smrti njihovog dijecezanskog svećenika. Don Darwin Zambrano Gamez rođen je 27. listopada 1977. i zaređen je za svećenika  6. srpnja 2010. u župi San Agaton di Palmira. Trenutačno je bio župski vikar u župi San Jose de Bolivar i poznat je bio po duhu služenja, duhovitosti i radosti življenja. Pokop će se održati 2. travnja pri crkvi San Juan Bautista de la Ermita.

 

Još nema nikakvih vijesti o otetom indijskom svećeniku  Tomu Uzhunnalil kojeg su odveli maskirani ljudi u Jemenu. Prijetili su da će ga razapeti na križ na veliki Petak ali nema nikakvih vijesti o sudbini tog svećenika.