Hrvatska svojim ljepotama “oduzima dah” – Preminula Marija Cindrić

9 tra

Kišovito i maglovito jutro. Svejedno, već ranom zorom tri su autobusa stigla pred slunjsku crkvu: ostavili su turiste u razgledanju Rastoka. Turistička sezona nije više vezana uz ljetne mjesece. Turistima iz azijskih zemalja zanimljiva je Hrvatska u svim godišnjim dobima. Hrvatska “oduzima dah” kaže kineski premijer ne samo zbog prirodnih ljepota nego i zbog bogate kulturne baštine…Slunj se priprema za proslavu laskave titule “najgostoljubivijeg mjesta” ne samo u Hrvatskoj. Bit će to 18. svibnja. Kako to dolikuje očekuje se i dolazak ministra turizma.

Jedna lijepa vijest dolazi iz Gospića: u prvi će razred iduće školske godine biti upisano više od 110 prvašića. To znači da bi bilo 5 prvih razreda!

Večeras koncert – Večeras u 18 sati u slunjskoj crkvi događaj za pamćenje: potresne korizmene napjeve izvodit će KUD “Korana” i “Lovor”. Pridružit će im se gosti “Klek” iz Ogulina. Dakle, večeras u 18 sati!

                              

Preminula je u 96. godini života MARIJA CINDRIĆ iz D. Gline 212. Pogreb na groblju u Cvitoviću u utorak 09.04.2019. u 15 sati. Za njom žale sin Nikola, kći Ane, snahe, zet, unučad i praunučad

Danas pokop vlč. Marijana Galovića (81) u rodnom Brseču! Tijelo pokojnika bit će izloženo u župnoj crkvi sv. Jurja mučenika u Brseču, a pogreb će početi svetom misom u 15 sati

Fotografija Riječka nadbiskupija.