Korizmena ispovijed u Cetingradu – Posjet preč. Franje Jurčevića

10 tra

Osvanuo je 10. travanj: kišovit i tmuran. Međutim, život vrije oko nas: nicanje, cvjetanje, listanje…Svaki dan se uoče neke male promjene oko nas. Čitava Hrvatska je velik vrt: po raznolikosti i bogatstvu jedinstven na našoj planeti. Na relativno malom prostoru tolika geografska raznolikost, kulturna baština, čistoća izvora i rijeka…Zastaje dah – kako kaže kineski premijer.

Danas je u župi Cetingrad slavlje pomirenja: korizmena ispovijed. A ispovijed je prvenstveno radost a ne muka. Radost da nas Bog prihvaća, oprašta nam. Nitko ne može dati takvu radost: Bog nas ozdravlja u jezgri našega bića! Na Josipovo je mnoštvo naroda pohrlilo u Cetingrad: mnogi su tada imali mogućnost ispovijedi i mnogi su to i učinili. Ipak, župnik Stanko dao je još jednu priliku za korizmenu ispovijed i to danas od 10 sati. Na raspolaganju su bila petorica svećenika. Ponajviše je bilo školske djece: vjeroučitelj Željko doveo ih je u tri grupe.

Jedna grupa nakon ispovijedi

Jedna grupa cetingradske djece s vjeroučiteljem Željkom nakon ispovijedi

Iznenadio nas je nenadani dolazak u Cetingrad preč. Franje Jurčevića, domaćeg sina koji je župnik u Kastvu (Rijeka). On je, zbog srčanih problema nedavno bio hospitaliziran u riječkoj bolnici i podvrgnut zahvatu oko srca. laički rečeno sajlom su pročistili začepljenja i srce je počelo normalno raditi. Molili smo za njega! Danas je stigao u Cetingrad i u svom stilu sve pomalo nasmijao. 

Preč. Franjo Jurčević (desno) oporavio se za prijašnje dužnosti

Preč. Franjo pozdravlja sve i raduje se s nama