Slunj: danas korizmena ispovijed

12 tra

Danas je veliki dan u župi Slunj. Dan radosti! Radost izvire iz Božje ljubavi koja nas grije i bez koje bi naš svijet završio pod naslagama leda. Ta je ljubav trijumfirala na Kalvariji: raširene ruke i probodeno srce traže naš odgovor.   Zapanjujuća je veličina čovjeka: ona se ogleda u tolikoj cijeni koju je Bog platio za njega. Biblijski sin koji se vraća k ocu ne samo da nije kažnjen zbog rasipnosti i razvratnosti nego mu je priređena gozba! Naše vraćanje Božjoj ljubavi razlog je radosti. Bog je sa svoje strane neprestano okrenut raširenih ruku prema nama ali kad se i mi okrenemo k njemu i učinimo prvi korak, nastaje radost. Bože, danas će mnogi osjetiti i doživjeti radost koju nitko drugi ne može dati…

Već u 7.30 svećenici će stajati na raspolaganju u slunjskoj crkvi. Očekujemo djecu, mlade, starije…Pomozimo jedni drugima: ponudimo starijim osobama prijevoz do crkve i onima koji su udaljeniji. 

Od 7.30 sati počele su dolaziti grupe vjernika u crkvu. Zastupljene su sve generacije. Posebno nas dirne dječja ispovijed: oni su doista Božje djeca koja na iskren način doživljavaju Božju ljubav. Neki su pomogli starijima i dovezli ih automobilom. To su konkretni oblici ljubavi bez puno filozofiranja. Bilo je na raspolaganju čak 11 svećenika! Ništa im nije bilo teško jer se događa nešto najljepše: vraćanje u Božji zagrljaj! Tijekom današnjeg dana – od 7.30 do 16 sati prošlo je oko 700 osoba kroz našu crkvu. Svi su došli sa željom da se vrate Božjoj ljubavi uz oproštenje grijeha, da dožive mir koji jedino Bog može dati.

Zahvala nakon ispovijedi

Idemo dalje ali radosno…

Malo  čekanja