Veliki utorak –

16 tra

Jutros je osvanuo lagani mraz ali je sunce vrlo brzo diglo temperaturu u slunjskom kraju. Proljeće je opet zablistalo u punom sjaju od Cetingrada do Primišlja, od Blagaja do Plitvica. Rascvjetali jorgovani nas iznenađuju jutros. Zapravo svako jutro neki detalj u prirodi nas začudi.

U našem kraju jorgovani cvatu

Jutros je na misi odjekivala Isusova oproštajne poruka: “Dječice, još sam malo s vama. Tražit ćete me, ali kao što rekoh Židovima, kažem sada i vama: kamo ja odlazim, vi ne možete doći. Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge: kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge. Po ovom će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge.” Zanimljivo: dok obilazim bolesne i nemoćne, oni duboko osjećaju ove Isusove riječi. Sve će drugo vrijeme baciti u ropotarnicu ili smetište. Što će ostati? Ostat će jedino ljubav koju smo živjeli za druge, ljubav koja izvire iz Kristove sebedrne ljubavi. Radi se o konkretnoj ljubavi u svakodnevnici. Čaša vode može biti znak velike ljubavi. Naše će titule, ordenja i športske medalje biti bezvrijedno smeće bez ljubavi prema Bogu i čovjeku.

Župnik je danas prije podne posjetio 16 starijih i nemoćnih osoba. Preduskrsno vrijeme je na poseban način prikladno za druženje sa starijim osobama. U njima ima toliko evanđeoske jednostavnosti, skromnosti, nevezanosti na materijalne stvari a ljubav prema svojima je pročišćena, bez interesa.