Vikend bogat događanjima

26 tra

Danas, u petak 26. travnja, pojačan je promet na cestama. Kolone se kreću prema jugu. Prometna nesreća pretprošle noći – kad je smrtno stradalo četvero ljudi na autocesti u Slavoniji – još je jedna opomena. Dobro je ponoviti da ne smijemo na cestu ako smo umorni i nenaspavani, opasno je voziti se bez pojaseva. Naime, ovoj je tragediji uzrok premorenost vozača  (zaspao za volanom) i to što putnici nisu bili vezani pojasevima. Suvozač, koji je bio vezan, ostao je gotovo nepovrijeđen. Doživio je šok ali ostao je živ. Ostalih četvero vratilo se kućama u mrtvačkim lijesovima.

Danas su  zadnje pripreme za sutrašnje hodočašće u katedralu Zagreb i Krašić. Autobus polazi sutra u subotu u 8 sati ispred slunjske crkve. Još ima nekoliko mjesta!

Branitelji su već pripremili dvoranu za održavanje skupštine i sve ostalo vezano uz ovaj događaj

Večeras slunjski branitelji održavaju svoju godišnju skupštinu. Oni će se sami pobrinuti i za zakusku nakon skupštine.

A sutra slunjski umirovljenici održavaju također svoju godišnju skupštinu.

U nedjelju se održava po 6. put “Večer bećarca” u organizaciji KUD-a “Korana” Slunj  a u subotu “Večer predbećarca”.

Sjetimo se naše braće u Šri Lanki koji su na Uskrs postali mučenici – Tužno je i užasno biti svjedok pokolja na svetkovinu Uskrsa 2019. To je naš “crni Uskrs”. Vjernici su sudjelovali u euharistiji  u crkvama. Prije nego su shvatili o čemu se radi  njihov je život bio već u rukama Božjim. Umrli su u crkvi i zato su blagoslovljeni i crkva ih ubraja među svoje mučenike. Vrata su im nebeska otvorena. Moramo moliti za ozdravljenje ranjenih u bolnicama u Kolombu, Negombo i Batticaloa.” – izjavio je pater Basil Rohan Fernando, dirktor papinskih misijskih djela u Šri Lanki.. Uskrsnuće Kristovo novo je stvaranje koje ne može spriječiti ljudska sila. Ne samo prvokršćanski mučenici nego i današnji najbolji su sinovi naše crkve, djeca Božja koja su Kristovom smrću i uskrsnućem otkupljeni.