Pogoršanje vremena – Poljska misa u Slunju – Preminula Kate Turkalj i Rude Kovačević

29 tra

U subotu, posebnu u nedjelju vrijeme se pogoršalo. Jučer je padala mjestimično i tuča u slunjskom kraju. Jutros je također kišovito. Temperatura je pala pa su ljudi počeli zagrijavati prostorije. Počeo je radni tjedan pa su se mnogi jučer popodne vraćali u velike gradove nakon vikenda provedenog u prirodi ili kod svojih milih i dragih.

Krađa u Slunju – Kako javlja policija nepoznati počinitelj jučer je u Slunju iz otključanog stana 43-godišnjakinji otuđio ruksak s dokumentima, novcem i mobitelom. Materijalna šteta je više tisuća kuna.

Kišovito i prohladno jutro u Slunju

Danas u 16 sati Slunj su posjetili poljski hodočasnici. Dolaze iz župe Miedari (Poljska). Na povratku iz Međugorja, Dubrovnika, Šibenika…zastali su na Plitvicama. Zbog lošeg vremena nisu mogli pogledati jezera. U slunjskoj su crkvi slavili misu. Oni daju divno svjedočanstvo življene vjere. Svi sudjeluju u pjevanju i molitvi te pričesti. Počastili smo ih u župskoj dvorani čašicom kao što je to naš običaj. To je narod toplog srca i uzvratio je pjesmom koju mi ne možemo posve razumjeti ali razumijemo jezik dobrote i ljubavi. S njima je njihov župnik. Bože blagoslovi ovaj dragi narod koji je nosio križ u povijesti poput našeg naroda.

Poljska misa 29.04.2019. u slunjskoj crkvi (iz župe Miedary)

Grzegorza Wrodarczyka CMF – župnik –  predvodi misu u slunjskoj crkvi

                                †

Preminula je 70. godini života KATE TURKALJ iz Korita 16. Pogreb 29.04.2019. u 15 sati: ispraćaj iz mrtvačnice na rakovačkom groblju a pokop na groblju u Koritima. Za njom žali nećak Goran s obitelji, nećakinja Ana i Mirjana s obitelji

Preminuo je u 87. godini života RUDE KOVAČEVIĆ iz Rastoka 4. Bio je drag čovjek. Pogreb u utorak 30.04.2019. u 15 sati na slunjskom groblju. Za njim tuguju supruga  Marija, kćerka Jasna s obitelji, sin Dražen s obitelji, sestra Anđelka s obitelji, brat Zvonko, unučad i ostala rodbina