Završeno vojno hodočašće – Preminula Kata Bunčić

20 svi

Sv. Bernardin Sienski – Danas je spomendan sv. Bernardina Sienskog. Ostao je bez roditelja sa 6 godina i živio kod svoje pobožne tetke. Ovaj daroviti mladić umnožio je svoje talente. Završio je škole. Pomagao je oboljelima od kuge 1400. godine, svoje imanje podijelio siromasima i ušao u franjevački red. Zaređen je za svećenika 1404. Putujući propovjednik plijenio je svojim vatrenim propovijedima na trgovima. Preminuo je 1444. godine.

Završilo vojno hodočašće – Jučer je završilo je 61. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes misnim slavljem koje je  predvodio u bazilici sv. Pija X. francuski vojni ordinarij msgr. Antoine de Romanet u zajedništvu s vojnim biskupima među kojima su bili i vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan te vojni ordinarij u BiH msgr. Tomo Vukšić, vojni i policijski kapelani, među njima i vlč. Milenko Majić sa vojnog poligona Slunj.

Na vojnom hodočašću u Lourdes sudjeluje svake godine i hrvatska vojska

Vrijeme je danas djelomično oblačno. Kiše je malo previše pa priželjkujemo sunčane dane…

Kršteno osmo dijete – Sisački biskup Vlado Košić u subotu 18. svibnja u kapeli Sv. Josipa u Stupovači (župa Kutinska Slatina) krstio je Gabrijela, osmo dijete obitelji Brekalo. Čestitke hrabrim roditeljima! Ovu smatramo pravom vijesti koja zaslužuje našu pažnju!

Zračni desant na slunjski poligon – Na međunarodnoj vojnoj vježbi Imediate Response 19, izvršen je zračni desant američkih snaga na vojni poligon “Eugen Kvaternik” kod Slunja. Radi se o vojnoj vježbi od 10. svibnja do 6. lipnja 2019. na poligonu  “E. Kvaternik” Slunj i vojarni “Josip Jović” Udbina te na području Slovenije i Mađarske.

Prevaranti su uporni – U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Vojnić) i tri prometne nesreće s materijalnom štetom – javlja PU Karlovačka. Policija i dalje upozorava osobe starije životne dobi da ne nasjedaju prevarantima. A prevaranti se predstavljaju kao službenici mirovinskog osiguranja, porezne uprave, medicinski djelatnici koji nastoje zadobiti povjerenje uglavnom starijih osoba. Vješto koriste njihovu nepažnju i odnose novac. Obično rade u paru.

Nakon obilnih kiša Slunjčica se vratila u svoje korito i dobila opet svoju smaragdnu boju

                             

Preminula je u 77. godini života KATA BUNČIĆ iz Marindolskog Brda 142. Pogreb u  utorak 21. svibnja u 16 sati na groblju Cvitović. Za njom žale sin Mile, kćerke Jelena, Zorica i Marina, snaha Mira, zetovi, unučad, brat Joso i rodbina