Šesta uskrsna nedjelja – Europaralamentarni izbori

26 svi

“Ako me tko ljubi , čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti. Tko mene ne ljubi riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla”.

U ovih nekoliko toplih riječi Isus nas poziva da ostanemo u ljubavi Božjoj. Prošle nedjelje spomenuo je trs i lozu: loza može opstati i donositi plod samo ako je povezana s trsom. Tu misao Isus dalje razrađuje. Plod povezanosti s Kristom je uzajamna ljubav. To je ljubav koja struji iz Božjeg srca, Presvetog Trojstva i dotiče nas u našoj krhkosti i uvodi nas u Božju obitelj, obitelj Presvetog Trojstva. Vrhunska ljubav Isusova je progovorila na križu kad se posve dao za nas, do zadnje kapi krvi. On nas naziva prijateljima jer nam je priopćio ljubav koja je u Bogu, Presvetom Trojstvu. Mi odgovaramo na Božju ljubav i dolazi do susreta koji mijenja naš život. Neki su se žarko molili Bogu ali nisu uslišani. Okrenuli su zato Bogu leđa! Oni uopće nisu ljubili jer ljubav ne traži svoje! Ljubav nije trgovina! Ne smijemo miješati trgovačke odnose s ljubavlju.  Kad uspostavimo ljubav kakvu je Isus živio i posvjedočio, onda se naš život mijenja: on je ukorijenjen u Božje srce.  Pokušaj traženja ljubavi i radosti u zabavi, igrankama, diskačima, karijeri…ostavlja nas prazne. Nisu li se veliki pjevači na vrhuncu karijere predozirali! Utonuli su u mrak. Upravo odgovor na Božju ljubav daje nam nutarnji mir koji nitko drugi ne može dati. Ova je ljubav onda izvor svake druge ljubavi, radosti…

Jutros je slavljena misa u 8 sati u slunjskoj crkvi. Došli su roditelji prvopričesnika sa svojom djecom. nakon mise održan je zadnji dogovor o Prvoj Pričesti u iduću nedjelju. Djeca su ponijela kućama bijele haljine u kojima će doći na Prvu Pričest. U subotu će pristupiti prvoj ispovijedi s roditeljima i krsnim kumovima.

Misa u Slunju jutros u 8 sati

U 11 sati

U Blagaju nakon mise (foto Ivana Turkalj)

Europarlamentarni izbori – Danas su europarlamentarni izbori. Kakav će biti europski parlament ovisi o glasu svakoga od nas. Dobro je izići na izbore.