Sv. Ante – U Drežniku misa u 12 sati

13 lip

Jedan od najpopularnijih svetaca u katoličkoj Crkvi i Crkvi u Hrvata, sveti Ante Padovanski rodio se 15. kolovoza 1195. u Lisabonu kao Fernando Martins de Bulhões.  Stupio je u red kanonika sv. Augustina ali je prešao k franjevcima koje je zavolio zbog njihovog načina života i rada. Uzeo je ime Antonio. Kratko je bio misionar u Maroku a onda se dao na propovijedanje po Francuskoj i Italiji. Susreo i sa svetim Franjom. Njegovo propovijedanje donosilo je obilne plodove. Teološki vrlo obrazovan stekao je naslov crkvenog naučitelja. Jednostavno sv. Ante je bio blizak puku kojemu je ulijevao nadu, utvrđivao ga u vjeri koja pobjeđuje ovaj svijet. Mnoge su crkve i kapele po svijetu posvećene sv. Anti pa tako i u Hrvatskoj. Mnogi nose ime sv. Ante. Čestitamo onima koji nose njegovo ime: Ante, Antonija…

Crkva u Drežniku posvećena je sv. Anti: misa danas u 12 sati! Ali se sv. Ante danas slavi u Generalskom Stolu, Krasnu, Letincu i Ličkom Novom.

Danas je u Slunju sajmeni četvrtak. Zbog toga je posvuda gužva. Promet kroz Slunj je usporen, sa zastojima. Na tržnici bogata ponuda. Mlado voće i povrće je najtraženije. Evo nekoliko snimaka!

 

 

 

Jedan od ova dva gospodina stigao je iz Toronta: jedan dan ovdje u Slunju vrijedi više nego sav Toronto!