Sportski ujedinjeni u zdravlju – Turnir za malog Davida

3 kol

Dana 02.08.2019. godine u prostorijama DVD-a Slunj održana je osma po redu manifestacija za najmlađe pod nazivom Sportski ujedinjeni u zdravlju. Tom prigodom okupili su se sportski klubovi i udruge s područja grada Slunja: Gradsko društvo Crvenog križa Slunj,  DVD Slunj, KBK Tigar, NK Slunj, Rukometni klub Drenak i Policijska postaja Slunj sa ciljem da djeci ukažu na aktivnije bavljenje sportom radi zdravijeg načina života od najmanje dobi.

Loše vrijeme nije spriječilo roditelje i 45-ero djece da se odazovu organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slunj i isprobaju kako je to biti vatrogasac, odigraju  rukomet, pokažu svoje znanje u pružanju prve pomoći te nauče osnove kako pomoći sebi i prijateljima. Djeca su imala priliku sjediti na policijskom motoru i isprobati policijsku opremu. Uz podršku lokalne voćarne Bonita djeca su počašćena zdravim zalogajima voćnih salata.

Posebno i veliko hvala sponzorima Komunalnom društvu Lipa i Komunalac koja su djeci nabavila majice za ovu prigodu uz podršku Sportske zajednice grada Slunja te Gradu Slunju koji je financijski pomogao ovoj manifestaciji.

Hvala svima koji su nas podržali u organizaciji te posebno svim volonterima i aktivistima Gradskog društva Crvenog križa Slunj i ostalim klubovima koji su se uključili. /Mirjana Puškarić/

Nogomet za malog Davida – Sinoć je u Slunju na nogometnom igralištu s umjetnom travom odigran malonogometni turnir koji ima humanitarni cilj: pomoć malom Davidu koji treba skupu protezu za nogu oštećenu u prometnoj nesreći. Na turniru je bilo 9 ekipa: od gostiju spominjemo “Jedinstvo” Bihać, “Mostanje” Karlovac i nogometaše Vojnića. Spontano su se pojavili slunjski tamburaši i podigli atmosferu. Kiša nije mogla pokvariti raspoloženje. Turnir nije prekinut kiši usprkos!