Nakon trodnevnog prekida…

5 ruj

Danas je spomendan Majke Terezije iz Kalkute. Ova naoko prosječna žena, rodom iz Skoplja, kao časna sestra pokazala je široko srce za one na rubu društva. Živjela je za njih. Nije nikoga osuđivala niti protestirala, nego je svojim tihim radom palila baklje ljubavi. Veći dio života provela je u Indiji. Međunarodna zajednica prepoznala je njezin rad i dodijeljena joj je Nobelova nagrda za mir.

Nadbiskupijsko odmaralište u Lovranu

Nakon nekoliko dana prekida nastavljamo dalje s uređivanjem ovih stranica. Ako mi svećenici ne “servisiramo” svoju dušu možemo podivljati! Možemo biti silni aktivisti ali bez životne povezanosti s našim Gospodinom sve može biti uzaludno. Povući se u samoću na molitvu vrhunska je aktivnost. Oko 30  svećenika ovih je dana tako u Lovranu provelo u molitvi i razmišljanju uz vodstvo gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića. U najvećoj aktivnosti trebamo znati prekinuti i povući se u molitvu. Izgovor “nemam vremena” pomalo je smiješan. Vrijeme nije naš proizvod nego nam je darovano. Mi ga sebi prisvajamo i bahato ga ispunjavamo. Poput sina koji je primio tobože svoj dio “nasljedstva”, napustio oca te dospio u prazninu, besmisao…Nostalgija za očevim domom vratila ga je natrag. Otac ga je dočekao sa zagrljajem i gozbom.   

 

Izdvajamo kratki izlet u Brseč: zabilježili smo čudesne prizore. Ovdje je Eugen Kumičić blistavo opisao u svim nijansama ljepotu Kvarnerskog zaljeva, izlazak sunca, uzburkano more…