Očekuje se 2 milijuna mladih katolika u Poljskoj – O zarobljenom svećeniku Tomu ni glasa – Pljačka u Generalskom stolu

12 tra

Još nikakvih vijesti o zarobljenom svećeniku – Još nema nikakvih vijesti o ocu Tomu, indijskom salezijancu kojeg se još 4. ožujka odveli naoružani teroristi u Adenu pri čemu su ubili četiri časne sestre koje su vodile kuću za nezbrinute. Papa Franjo apelirao je na Trgu sv. Petra za oslobađanje ovog svećenika. Apostolski vikar za Arabiju Mons. Paul Hinder nada se kao i katolici arapskog poluotoka da će se otac Tom Uzhunnalil pojaviti. U nedjelju 3. travnja indijska ministrica vanjskih poslova Sushma Swaraj potvrdila je da ministarstvo radi diplomatskim kanalina na oslobađanju otetog svećenika.

120416g

“Popov slap” na Slunjčici danas

 Na Susretu mladih u Krakovu očekuje se 2 milijuna sudionika – Do konca ožujka za susret katoličke mladeži u Krakovu prijavilo se 600.000 mladih. Ove podatke objavljuje organizacioni odbor a prenosi Katpress. Prijavilo se više od 3.000 grupa iz 157 država. Tako iz Italije dolazi 83.000 mladih, 40.000 iz Francuske, 32.000 iz Španjolske…Na vrhunacu susreta 31. srpnja, kad dolazi papa Franjo, očekuje se 2 milijuna sudionika. Ovaj susret je pod geslom: “ Blaženi milosrdni: oni će zadobiti milosrđe”. Papa dolazi 27. srpnja i ostaje do 31. srpnja. Ovi su susreti počeli na inicijativu Ivana Pavla II od 1986. Zanimljivo da je najviše sudionika bilo 1995: oko 4 milijuna u filipinskom glavnom gradu Manili. Godine 2013. u brazilskom gradu Rio de Janerio bilo je 3,7 milijuna mladih. Ovo je drugi puta da se u Poljskoj održava svjetski dan mladih.

Pljačka u Generalskom Stolu – Jučer 11. travnja oko 12 sati nepoznata maskirana osoba ušla je u poslovnicu pošte u Generalskom Stolu i uz prijetnju hladnim oružjem od zaposlenice otuđila novac. U svezi ovog događaja policija je uhitila tri osobe i nad njima provodi kriminalističko istraživanje…Ovu kratku vijest objavila je PU Karlovačka. Mislili smo da su mala mjesta pošteđena pljački koje se događaju u velikim gradovima. Jednostavno u malom mjestu razbojnici ne mogu olako pobjeći dočim im se u gradovima jednostavije izgubiti u vrevi. Vidimo da razbojnici znaju biti jednako drski i u malim mjestima kao što je slučaj u Generalskom Stolu.