Odmor od nasilja – Preminuo Vladimir Puškarić (85)

21 ruj

Šizofrenija iz političke arene reflektira se na čitavo društvo. Podvale, svađe, grube riječi…zagadile su ne samo medijski prostor. Dok svi imaju puna usta demokracije i ljudskih prava, istovremeno se onoga drugačijeg političkog uvjerenja gazi. Normalan čovjek drži da se razumni ljudi mogu dogovoriti bar u onim temeljnim stvarima i da će podržati jedni druge. Međutim, jedni ne mogu podnijeti da oni drugi naprave nešto dobro i dobiju pljesak. Njih treba onemogućiti svim sredstvima. Tako se silna energija gubi utaman. Građani ostaju zbunjeni jer se radi o našoj zajedničkoj budućnosti koju gradimo.

U takvim prilikama čovjek poželi odmora. Želi se jednostavno osloboditi verbalnog nasilja u javnosti, u medijima i susretu s drugima. Jedini kutak gdje možemo odmoriti dušu, doživjeti mir i zaštitu je svetkovanje Dana Gospodnjeg. Prva Božje zapovijed – koja nadilazi sve ljudske zakone – glasi: “Spomeni se da svetkuješ Dan Gospodnji!” Svetkovanje Dana Gospodnjega spašava nas od nas samih i drugih. Ovdje oplemenimo naše emocije, um i srce. Doživljavamo toplinu i radost koju doživljava dijete u očevu naručju. Ova zapovijed nije ograničavanje naše slobode nego je ona znak ljubavi! Očeva dobrota želi nas očuvati od mraka i tame, besmisla. U svetkovanju dana Gospodnjeg sudjeluju naši osjećaji i razum: doživljavamo da je naše vrijeme ne prokleto nego blagoslovljeno. Ono ima smisla! Stoga onaj koji kaže da nema vremena za svetkovanje dana Gospodnjeg skače sebi u usta! Mi nismo gospodari vremena. Mi smo upravitelji dobara koja su nam povjerena. Svetkovati znači zahvaljivati za darove i pokajati se za propuste. Pred nama je nedjelja kao Dan Gospodnji: odmorimo se u Gospodinu!

Svi smo mi samo putnici i prolaznici kroz ovo darovano vrijeme

SLUNJSKI TIGROVI ODLIČNI U BIHAĆU
Danas je u Bihaću održan 20. Internacinalni kickboxing kup BIH OPEN na kojem je nastupio 271 borac iz 27 klubova BiH, Hrvatske i Slovenije. KBK Tigar Slunj je nastupio sa petero boraca, evo rezultata:
Lucija Bakalar dva zlata i srebro
Maro Bosanac dva zlata

(Milenko Bosanac)

                                  

Preminuo je u 85. godini života  VLADIMIR PUŠKARIĆ iz D. Kremena 101. Pokop u ponedjeljak 23.09.2019. na groblju u Cvitoviću u 15 sati. Za njim žale sin Zdenko, snaha Lidija, unučad Izabela i Patrik, brat Nikola i rodbina