Obilna kiša- Preminula Dragica Božićević i Božo Ćosić (Mimin)

24 ruj

Sinoć je pala obilna kiša, prolom oblaka u slunjskom kraju. Nekih posebnih šteta nije bilo jer konfiguracija terena je takva da voda može lako pronaći put u kanjone Korane, Slunjčice i Mrežnice.

Prolom oblaka pokvario je i pjesničko-glazbenu večer u 18 sati u dvorani Pučkog učilišta Slunj pod nazivom “Zagrebačka pjesnička šetnja”. Povod je sjećanje na prerano preminulog kulturnog djelatnika Nikolu Živčića. Sudjelovali su Divna Šimatović, gitara; Vojo Šiljak, novinar; Enes Kišević, pjesnik, voditelj Branko Pejnović. Ipak se okupilo 50-ak poštovatelja lika i djela Nikole Živčića.

Danas je vlažno, pomalo pada kiša.

Koreancima ne smeta kiša: oni dolaze u svako doba godine

 

Most sv. Ivana iz Rastoka u obnovi je. Most je izgrađen od željeza davne 1888. godine i na njega postavljen kip sv. Ivana Nepomuka.Od tada nije bilo značajnih zahvata. Ovo je temeljita obnova poput one koja je napravljena na mostu preko Korane također u Rastokama. Radnici skidaju komad po komad željezne konstrukcije i ugrađuju nove ili zaštićene stare elemente.

Smrt zbog govedine – Aktivisti za ljudska prava Ong i kršćanske zajednice te organizacije civilnog društva osuđuju slučaj linča trojice članova jednog plemena, od kojih je jedan katolik, koji su ubijeni 23. rujna. “Ovo je četvrti slučaj linča u Jhsrkhandu  zadnjih tjedan  od strane grupa vigilantes koje kažnjavaju one koji prodaju-kupuju i jedu kravlje meso. Velik je broj muslimana, kršćana i dalita, koje su ubile ove bande u zadnje dvije godine. Odgovorni imaju zaštitu političara stranke Bharatiya Janata (BJP) u državi Jharkhand. U ovoj državi prevladava hindu-nacionalizam kaže John Dayal, generalni sekretar All India Christian Council i glasnogovornik All India Catholic Union.  U Indiji u hindu-kulturi zabranjeno je jesti govedinu.

                                 

Preminula je u 86. godini života DRAGICA BOŽIĆEVIĆ iz Oštarskih Stanova  129a. ŠPogreb u srijedu 25.09.2019. u 16 sati na groblju u Rakovici. Za njom žale sinovi Petar i Joso, kćerka Ankica, snaha Ivanka i Katarina, zet Anton, unučad, praunučad, sestre i braća

Preminuo je u 62. godini života BOŽO ĆOSIĆ (Mimin) iz Vaganca. Božo je najmlađi sin Mile i Jele koji si podigli četvero djece. Živio je s ocem u Vagancu. Pogreb na vaganačkom groblju u četvrtak 26.09.2019. u 16 sati. Za njim tuguju otac Mile, braća Marko i Franjo, sestra Ankica s obiteljima i rodbina. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!