Miholjsko ljeto – Zbor u Šušnjari

28 ruj

Miholjsko ljeto. Nižu se ugodni dani i poželimo da se produže što dulje.  Uglavnom su ljudi osigurali ogrjev za zimu, pomalo spremaju zimnicu i čekaju spremni magle i ledene kiše prije velikih snjegova i leda.

Dan uoči sv. Mihovila bogat je događanjima. Danas će pred oltarom u Slunju reći svoj “da”  Marijan Anić i Barbara Gržan. Prije toga krstit ćemo malenog Luku, prvo dijete u obitelji Kolaković. Neki već večeras slave svoj imendan a to su oni koji nose ime Mihovil. Mile, Milan, Mićo…Tako će i slunjski župnik večeras s pjevačima, suradnicima, volonterima slaviti svoj imendan. Zapravo ovo je prilika da ih počasti u znak priznanja za njihov nesebični rad…

Sutrašnje slavlje sv. Mihovila u Šušnjari, predjelu u blizini Nikšića /Slunj/,  gdje su nekad bili plodni vinogradi i gdje su težaci izgradili kapelu sv. Mihovila, privući će mnoge iz slunjskog kraja. Uz domaći KUD “Sv. Mihovil” kao dragi gosti pojavit će se KUD “Zvona Zagore” iz Mirlović Zagore (Šibensko-kninska županija) i KUD “Viničica” iz Bel. Poljica. Nakon mise u 13 sati nastavit će se narodno veselje. Snimit ćemo zajedničku fotografiju svih onih koji nose ime Mihovil, Mihael, Miha, Mile, Milan, Mijo, Mićo, Mihaela, Mila.

Sa oglasne ploče…