Slunj: donacija kombija Crvenom križu – Sajam četvrtkom – Štrajk u školama

10 lis

Nakon jučerašnjeg sunčanog dana danas je u slunjsko-plitvičkom kraju kišovito, magla je prekrila brda. Jesenski ugođaj…U 9 sati u gradskoj vijećnici u Slunju mala svečanost: Prijatelji iz njemačkog grada Emden potvrdili su prijateljstvo donacijom kombija slunjskom crvenom križu! Kombi su dovezla trojica članova njemačkog crvenog križa. Vraćaju se avionom u Njemačku. Ovoj maloj svečanosti prisustvovali su gradonačelnik Jure Katić sa suradnicima, ravnateljica Crvenog križa Mirjana Puškarić sa volonterima. Komobi će biti odmah danas registriran i poslužit će u brojnim aktivnostima Crvenog križa. Teren koji pokriva slunjski Crveni križ velik je i ponekad teško prohodan.

Emden je grad u pokrajini Donjoj Saskoj, blizu granice s Nizozemskom. Grad leži na rijeci Ems i ulijeva se u Sjeverno more. Jedna je od značajnijih luka Njemačke. Bori se s prodorom mora, poplavama…

Domaćini su gostima iz Emdena uručili prigodne darove

Danas je sajam u Slunju kao svakog četvrtka. Susreli smo ljudi iz šire okolice, trgovce i dobru ponudu. Ponuda i potražnja glavni je regulator na sajmu. Za svakog se nešto pronađe prema džepu.

Kišovito danas u Slunju

Suživot vozača i pješaka sasvim je korektan

Sa slunjskog sajma danas

Štrajk u školama – Najavljeni štrajk u školama zbunjuje đake i roditelje. Feliksova karikatura u današnjim novima malo nas je zamislila i nasmijala. Dvojica milicajaca (s petokrakama) odvode učitelja s riječima: ili ćeš na Goli otok ili na nastavu! Neki žale za takvim vremenima. Od svih društvenih uređenja demokratsko društvo nije idealno ali je najbolje. Narod može mijenjati vlast. Međutim, ako sve kategorije stanovništva traže nemoguće onda društvo stagnira jer troši energiju u “svađe”.  Neke škole i učitelji ne štrajkaju. Oni su ili socijalno osjetljivi na druge ili jednostavno žive svoje učiteljsko zvanje kao služenje u odgoju i obrazovanju nove generacije i nije im novac na prvom mjestu. Jesu li takvi ludi?  Da nema takvih naš bi svijet bio puno tužniji.