Hodočašće u Dubrave – Vedar dan pomalo vjetrovit

16 tra

Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića, koje je 13. travnja došlo u zagrebačku katedralu, izloženo je u crkvi sv. Leopolda u zagrebačkim Dubravama. Danas će mnogi hodočastiti ovom simpatičnom svecu u Dubrave, svecu koji je tihim ispovijedanjem mnoge oslobodio od duševnih patnji. Danas će se više autobusa iz Gospićko-senjske biskupije naći u Zagrebu i u njegovoj crkvi. Misu će u 11 sati predvoditi krčki biskup mons. Ivica Petanjak.

Iz Cetingrada, Slunja, Lađevca i Cvitovića krenule su grupe vjernika da se uteknu za zagovor ovom svetom čovjeku.

160416b

Jutros je u slunjskom kraju vedro, sunčano, malo vjetrovito. Subota, kao neposredna priprema za nedjelju, dan je tihe radosti prije vrhunca tjedna. A nedjelja nas uzdiže iznad naše ponekad grube svakodnevnice. Nedjelja je prozor kroz koji puca pogled izvan granica naše krute realnosti. Krist Uskrsli nam pokazuje put da kroz trnje, križ i umiranje ulazimo u drugačiji svijet, svijet oslobođen naših okova i prijetnji…On koji je pobijedio zlo oslobodio je sve ljude od Zloga. On koji je od mrtvih ustao, svima je ponudio udio u svome božanskom životu. Cjelokupna vječnost  bit će veliko slavlje zajedništva s Bogom kojemu je Krist svojim uskrsnućem otvorio vrata svim ljudima…

160416c

Ovoj biljčici (čuvarkuća) dosta je mala pukotina u zidu da zapjeva himnu života

160416d

Ovih dana pčelama se pruža obilna paša po vrtovima u slunjskom kraju

160416e

Ovo cvijeće ima obilje vode, sunca i dobru zemlju

160416f

Djeca mogu sađenje krumpira doživjeti kao igru

160416g

U predvečerje današnjeg dana

 

                     †

Preminuo je u 79. godini života MIROSLAV CINDRIĆ iz G. Kremena 44. Bit će pokopan 16. travnja na cvitovačkom groblju. Za njim žali brat Ive te sestre Jelena i Mare.