Štrajk u školama – Preminula Paulina Kalić

8 stu

Danas je spomendan blaženog Gracije Kotorskog. Rođen 1438. u Boki Kotorskoj kao Pavao Krilović  ušao je u augustinski red kod Padove. Živio je intezivnim duhovnim životom, posebno pobožan svetoj euharistiji. Ostavio je iza sebe duhovni trag koji vrijeme nije bacilo u zaborav.  

Štrajk u školama Karlovačke županije – Jutros je ponegdje bilo slabog mraza u slunjsko-plitvičkom kraju. Sunce je granulo, tiho je i pred nama je ugodan dan. Danas je, ne znamo već koji po redu, dan štrajka u školama u Karlovačkoj županiji. Neki se šale da će štrajk trajati do Božića. Drugi pitaju kojega Božića. Nama je u srednjoj školi profesor u šali predlagao da se ukine prvi i zadnji dan škole što smo mi bučno odobravali. Hoće li to uspjeti školskim sindikatima pitamo se u šali i malo u zbilji. Građani pomalo negoduju jer neki rade teže poslove za minimalac. Radnice u trgovačkom lancu, kad su ovih dana dobile slobodnu nedjelju, plakale su od radosti. Što znači slobodna subota i nedjelja, praznici zimski i ljetni, znaju oni koji toga nemaju. Ne mogu učiteljski sindikati dobiti sve što su zamislili. Bez kompromisa ne može se doći do rješenja. Dodajmo da je njemački ustavni sud zabranio štrajk u školama zbog visoke sigurnosti posla. Ne zaboravimo da je njemačko gospodarstvo vodeće u Europi. Naši su školski sindikati otišli daleko i vjerojatno se žele izvući a ne znaju kako…Na karikaturi objavljenoj ovih dana milicajac (s petokrakom) kaže učitelju: ili ćeš učiti djecu ili ideš na Goli otok! Ovo je iz onih vremena kad je pendrek bio zakon. Iako demokratsko društvo nije savršeno ipak je najbolje društveno uređenje. Samo, jesmo li zreli za demokraciju?

 

Ova mačka napušta kontejner za smeće i čudi se koliko ljudi hrane bacaju u otpad

                     

Preminula je u 66. godini života PAULINA KALIĆ  iz Šmrekovca 34. Pogreb  u petak 08.11.2019. u 14 sati na groblju u Cetingradu. Za njom žali sin Slavo, kćerke Draga, Marija i Bare, snaha Katarina, zetovi, unučad i praunučad