Kiša, jugo, kiša… Likovna kolonija –

13 stu

Okišalo se uz neugodno jugo. U slunjskom kraju nije jugo opasan kao u primorju ali je dosadan. Priželjkujemo malo sjevernog vjetra da razbistri zrak i da odahnu kronični bolesnici. Rijeke Korana i Slunjčica nabujale su ali nema opasnosti za poplave u Rastokama iako treba malo opreza.

Moćanov most nije ugrožen

Šetnica uz Slunjčicu pongdje je poplavljena

U Veneciji se voda digla čak dva metra! Od 1966. takve poplave nije bilo. Bazilika sv. Marka je poplavljena…

Ubijen katolilki svećenik u Siriji – Armenski katolički svećenik Hovsep Hanna Petoyani i njegov otac ubijeni su 11. studenog od strane dvoijice terorista  na motorkotaču dok su automobilom putovali prema gradu Deir ez Zor, na sjeveroistoku Sirije. Na popisu mučenika još jedno ime!

Zvonjava 18. studenog – Hrvatski biskupi pozivaju da se i ove godine 18. studenoga u 18.11 sati oglase crkvena zvona u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i na sve žrtve Domovinskoga rata.

Likovna kolonija za treću generaciju – Dana 12.11.2019. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slunj održana je prva likovna radionica u Rekreativnom kutku „Dodajmo život godinama“ za starije osobe pod vodstvom Mirjane Modrušan na kojoj je ukupno sudjelovalo 12 osoba. Sudionici su koristili tehniku bojanja akrilom, a na izbor su imali različite motive. Sljedeća likovna radionica održati će se u prosincu. Mirjana Puškarić, mag.oec