Nadprosječno toplo – Preminula Milka Požega

9 pro

Jutros je nadprosječno toplo u slunjskom kraju, čak 12 stupnjeva. Malo nas zbunjuje ovakvo vrijeme….Jutros smo slavili Bezgrešnu u slunjskoj crkvi u 6.25 sati još po mraku. Zapravo to je ujedno zornica. Zanimljiva je ljudska reakcija nakon grijeha: okrivljujemo druge ili tražimo opravdanje! Psovao sam jer su me naljutili, za misu nemam vremena, Tako je i Adam nakon pada optužio ženu a žena zmiju…Krist nije nikoga optužio: toliko je volio ljude da je uzeo sve zlo svijeta na sebe i pribio na križ. On koji je sama nevinost i dobrota uzeo je sve zlo svijeta i oslobodio nas…

Kićenje i uljepšavanje prije Božića…

Peto dijete obitelji Capan – Na 2. nedjelju Došašća, 8. prosinca 2019. u župi  Oštarije pod misom u 10 sati gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Antunom Luketićem krstio je peto dijete obitelji Capan. Ivica i Tanja Capan imaju četiri sina i sad su dobili kćerkicu koju je krstio biskup. 

Priča o grozdu – Jedan je dobri čovjek donio veliki grozd u samostan i dao ga portiru. Portir se sjetio da ima jedan boležljivi fratar u samostanu pa će mu grozd dobro doći. Fratar se iznenadio i počeo u sebi misliti: ima od  mene još bolesniji subrat. I odnio mu grozd. Ovaj ga je darovao drugomu kao svoj dar. Tako je grozd putovao od ćelije do ćelije i vratio se portiru!

                   

Preminula je u subotu 7. prosinca MILKA POŽEGA r. Magdić iz Lumbardenika 97. Vjenčana je 1955. s Tomom Požega s kojim je podigla  kćerke Mariju, Dragicu, Jelenu i sina Ivana. Tomo je preminuo 2000. godine. Pogreb Milke Požege u utorak 10.12.2019. u 14 sati na slunjskom groblju. Za njom žale kćerkeMarija, Dragica i Jelena, snaha Marijana, zetovi Marko i Rajko, unučad Iva, Sanja, tanja, Toni, Vedran i Goran, praunuk Adrian i rodbina.