Hladni sajam četvrtkom u Slunju – Preminuo Joso Jandrić

12 pro

   Jutros je slavljena misa zornica u slunjskoj crkvi u 6.25 sati. Mrak, hladno jutro s jedne strane i Božja dobrota s druge strane. Bog je ušao u našu hladnoću rođenjem u štalici, on je prihvatio siromaštvo i posvjedočio da je dostojan naše hladnoće i siromaštva pa i naše patnje…Čovjek odgovara na Božju ljubav. Upravo ljubav nas potiče da umanjimo hladnoću, siromaštvo, patnju. Ali, kad bi čovjek riješio problem gladi u svijetu, stvorio visoki standard, ne znači da bi čovječanstvo bilo sretno. Zapravo bi bilo još nesretnije jer bi život i dalje bio besmislen. Kristovo rođenje, smrt i uskrsnuće nada je čovječanstva. On je prihvatio sve zlo svijeta i pobijedio ga ljubavlju…Razbojnik koji je visio uz Isusa na križu zavapio je: “Sjeti me se u svom kraljevstvu!” Isus mu je zagarantirao: “Danas ćeš biti sa mnom u raju!” Ovaj je razbojnik prvi kanonizirani svetac!  Nažalost, naša nas oholost, gorčina, jad mogu zaslijepiti tako da ne vidimo Božju ljubav koja nam se nudi i koja nas spašava od mraka besmisla.

Sa jutrošnje zornice u Slunju

Misa zornica u Slunju

Jutros je u Slunju vrlo hladno, tmurno. Svejedno trgovci su postavili  ranom zorom svoje štandove i nude robu. U predbožićno vrijeme ljudi više troše pa to trgovci koriste. Može se kupiti štošta za kućanstvo, odjeće i obuće po jeftinim cijenama.  

Da te nešto pitam!

Svatko nešto može pronaći za sebe…

Pozdrav svima: u domovini i po svijetu!

Automobili i ljudi

Kratko u sajmu i ravno u toplu kuću! Može i u kafiću popiti topli čaj!

                         

Preminuo je u 85. godini života JOSO JANDRIĆ /Dacanov/ iz Vaganca. Pogreb sutra 13.12.2019. u 14 sati na groblju u Vagancu. Za njim tuguje supruga Đurđa, kćerke Marija, Dragica i Jelena, sin Danijel s obiteljima i rodbina