Hodočašće u Poljsku – Sv. Leopold se vraća u Padovu

18 tra

Noćas je krenulo hodočašće Gospićko-senjske biskupije u Poljsku, domovinu velikoga pape Ivana Pavla II. Ovo je hodočašće u godini milosrđa zahvala Ivanu Pavlu II za sve što je učinio za crkvu u Hrvatskoj i hrvatski narod u najtežem razdoblju njegove povijesti. On je blagoslovio kamen temeljac crkve hrvatskih mučenika na Udbini…Na hodočašće su krenula četiri autobusa s ukupno 207 hodočasnika, zajedno s osmoricom biskupijskih svećenika kojima se pridružio pavlin pater Krzysztof Rodak iz samostana u Kamenskom te đakon Mišel Grgurić. Hodočašću u Poljsku pridružila se grupa vjernika iz župe Slunj.

180416b

U našem kraju jorgovani cvatu

180416e

Drugi događaj koji će obilježiti današnji dan Crkve u Hrvata je povratak tijela sv. Leopolda Mandića u Padovu. Od 13. travnja do danas desetci tisuća vjernika dolazili su Zagreb (u katedralu a zatim u župu posvećenu Svecu) da bi dotakli posmrtne ostatke ovog čovjeka koji je tihim radom u ispovjedaonici vratio mnogima mir u dušu nakon iskustva Božjeg milosrđa. Procjenjuje se da je više od 100.000 vjernika posjetilo katedralu i župnu crkvu sv. Leopolda u Dubravi.

Nakon mise u 7.30 sati oproštaj od sv. Leopolda. U 9.30 polazak prema Ljubljani gdje će ga dočekati u 11.30 sati oci kapucini u svojoj crkvi i nadbiskup mons. Stane Zore. Oko 17 sati tijelo sv. Leopolda vraća se u Padovu u kojoj je proveo najveći dio svoga života.

180416c

Danas je u Slunju sunčano

Jutros je vedro u slunjskom kraju, 8 stupnjeva, ali prognoze govore o promjeni vremena.

180416d

U slunjskoj brijačnici kod Pere Bobinca uvijek je živo