Božić: I nastani se među nama

25 pro

Kristov dolazak među nas ljude ponekad shvaćamo romantično: štalica, pastiri, domaće životinje, anđeli, pastiri…Tako i prikazujemo Isusovo rođenje. Ali, je li to baš bilo tako romantično? Nama starijima još je u živom sjećanju progonstvo i traženje mjesta pod suncem. Nekima smo smetali. Kakva je  muka bila tražiti negdje sklonište kratkoročno ili dugoročno! A da ne govorimo o našim iseljenicima koji su prolazili muke dok su našli krov nad glavom i posao. Osjećaj da smo iskorijenjeni, izbačeni iz svog zavičaja mučan je osjećaj. Isus je već kod rođenja  morao dijeliti to iskustvo.  Nastanio se među nama. “K svojima dođe i njegovi ga ne primiše!” Ipak, On je učinio čitavu našu planetu domom. Danas su na poseban način povezani članovi obitelji i rodbine rasuti po svijetu. Neka nas Isusovo rođenje podsjeća na mjesto gdje smo se rodili, u kojem smo došli na ovaj svijet i gdje je naš dom. Isus je u takav negostoljubivi svijet unio ljubav.

Jutarnja misa u Slunju na Božić

Jutarnja misa u Slunju na Božić

Božićno je jutro vedro i prohladno. Sunce je granulo i svojim zrakama okupalo naš kraj. Ugodan dan kakav samo možemo poželjeti. Tempertura se iza podneva digla na plus 16 stupnjeva u Slunju.

Druga misa u 11 sati u slunjskoj crkvi. Dio vjernika ostao pred vratima. Ovo je posebna misa po tome što svi pjevaju: Božićne pjesme jednostavno se moraju pjevati…Nakon mise zaigralo je opet kolo “Janje moje” pred crkvom. Uhvatili su se stariji i mlađi.

U 11 sati u Slunju

Pred crkvom nakon mise

Božićno kolo “Janje moje”

SRETAN BOŽIĆ NAŠIM ČITATELJIMA, PRIJATELJIMA, SIMPATIZERIMA I SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE!