Prvi radni dan

2 sij

Drugi dan nove godine i prvi radni dan u novoj godini. Temperatura je u Slunju na Trgu Zrinskih Frankopana minus 7 stupnjeva! Posve je vedro. Danas bi trebao biti sajam u Slunju kao svakog četvrtka ali je trg gotovo prazan. Trgovci su procijenili da su ljudi potrošili kućni budžet za doček nove godine…

Jutros trg pust iako bi trebalo sve vrvjeti jer je sajam

Danas crkva slavi dva velikana iz prvih stoljeća: sv. Bazilija Velikog i Grgura Nazijanskog. Slavimo ih zajedno jer su i za života bili nerazdvojni. Sveti Bazilije Veliki (Bazilije iz Cezareje ili Vasilije Veliki), biskup i crkveni naučitelj, Rodio se kao sin uglednoga retora oko 330. u Cezareji (Kapadocija) i uz svojeg prijatelja Grgura Nazijanskog i svojeg brata Grgura Nisenskog pripada trojici velikih crkvenih otaca iz Kapadocije (Mala Azija). Sv Bazilije jedan je od najvećih autoriteta kršćanskog Istoka. 

Danas blagoslov kuća u naselju D. Taborište. To je naselje koje se proteže od Rastoka uz državnu cestu prema Karlovcu. U planu je posjet 70 obitelji. Župnika prate Marija, Ema i Filip.