Fabijanovo – Nagrada vlč. Juri Ladišiću

20 sij

Crkva danas slavi dvojicu mučenika iz prvih kršćanskih vremena sv. Fabijana i sv. Sebastijana. Prvi od njih – sv. Fabijan izabran je za papu 236. godine. Uspomenu na sv. Sebastijana, drugoga mučenika kojega Crkva danas slavi, sačuvao nam je ponajviše sv. Ambrozije. 

Danas župa Otočac slavi upravo sv. Fabijana i Sebastijana kao svoje zaštitnike i zaštitnike Grada. Misu je predvodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u suslavlju  sa svećenicima iz dekanata i vlč. Jurom Ladišićem. 

Nagrada vlč. Juri Ladišiću – Ovim povodom umirovljenom svećeniku vlč. Juri Ladišiću, koji  posljednjih desetljeća živi i djeluje u Otočcu, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Otočca dodijeljena je nagrada za dugogodišnji pastoralni i humanitarni rad. Kao svećenik i kao predsjednik Udruge slijepih Ličko-senjske županije stekao je simpatije i poštovanje mnogih. Inače je vlč. Jure Ladišić rođen u Ličkom Lešću 1951. godine. Za svećenika je zaređen 22. listopada 1982. godine. Zbog bolesti od 1984. nije bio u aktivnoj službi. Ali je tihim radom u župi i u udruzi slabovidnih i slijepih prepoznat u Otočcu i okolici.

Vlč. Jure Ladišić