Sajam u Slunju –

23 sij

Jutros je minus 4 u Slunju, tmurno je. Ako se sunce ne pojavi čitav će dan ostati hladno. To ne sprečava održavanje sajma u Slunju četvrtkom. Od rane zore štandovi su spremni, roba izložena.

Sajam u Slunju danas

Rasprodaja…

 

Tmurno danas u Slunju

Ljudi iziđu u kratku šetnju a onda u toplu sobu

Godišnjica posvete senjske katedrale – Danas je godišnjica posvete drevne senjske katedrale pa je u Senju svetkovina. A senjska katedrala izgrađena je 1169. ali je u narednim stoljećima dograđivana. Katedrala je stradavala u burnim vremenima kao na pr. za provale Tatara 1239. Godine 1248. papa Inocent dozvoljava misu u katedrali na staroslavenskom i glagoljici. Katedrala je u idućim stoljećima dograđivana, proširivano svetište. U 18. stoljeću proširena je s dvije lađe. Za vrijeme biskupa Ježića i biskupa Ožegovića katedrala je dobila današnji izgled. Za vrijeme drugog svjetskog rata teško je oštećena.

Šesti je dan molitvene osmine za jedinstvo kršćana. Od susreta po crkvama spomenimo današnji susret u 19 sati u sabornom hramu Preobraženja Gospodnjega  na Cvjetnom trgu u Zgrebu. U ovoj ekumenskoj molitvi sudjelovat će  i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

                       

Preminula je u 89. godini života JAGO KALIĆ iz Šmrekovca 20. Pogreb u Cetingradu u četvrtak 23.01-2020. u  15 sati. Za njom tuguju sin Mirko, sestre Milka, Dragica i Zora te rodbina