Rezultati natjecanja iz vjeronauka

30 sij

Kao što smo najavili, 29. siječnja u Osnovnoj školi Slunj održano je školsko natjecanje iz vjeronauka, Vjeronaučna olimpijada. Tema ovogodišnje olimpijade nosi naziv Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi; Vinkovska karizma u Hrvatskoj.

Ovo je gradivo izabrano kako bi se obilježila 175. obljetnica dolaska sestara milosrdnica u Hrvatsku. Natjecanju je pristupilo 6 učenika naše škole: Elena Turkalj 6.b, Nina Pavlešić 6.b, Ivan Katić  6.b, Dominik Rendulić 8.a, Dora Vuković 8.a i Marija Turkalj 8.b. Ovim putem pozdravljamo i našu učenicu Paolu Puškarić koja zbog bolesti nije mogla pristupiti natjecanju.

Važno je istaknuti da su ovi učenici rado ostajali na pripremama koje smo održavali svaki ponedjeljak, 8. i 9. školski sat. Iako već vidno umorni i posustali, učenici su sa puno žara i entuzijazma proučavali gradivo, zapisivali bilješke i odgovarali na uistinu teška pitanja. Uz sve svoje mnogobrojne obaveze, nikada se nisu žalili i pokazali su da ono što čovjek radi s ljubavlju zapravo i nije teško.

Zahvaljujemo i roditeljima učenika na razumijevanju i podršci. Oni su morali svaki ponedjeljak doći po svoju djecu kako bi ih odveli kući jer su školski autobusi već davno prije toga otišli.

Četvero najuspješnijih prvoplasiranih učenika predstavljat će  našu školu na Biskupijskom (Županijskom) natjecanju iz vjeronauka koje će se održati upravo u našoj školi, 2. ožujka 2020. godine. To su:

  1. Dora Vuković,
  2. Marija Turkalj,
  3. Dominik Rendulić
  4. Elena Turkalj.

Čestitamo našim učenicima i želimo da kao domaćini ostvare dobar plasman u slijedećem krugu natjecanja. Vjeroučiteljica Andrea Jurčević

Također 29.siječnja 2020. održano je školsko natjecanje iz vjeronauka u Srednjoj školi u Slunju. Vjeronaučnoj olimpijadi pristupilo je 7 učenika prvog i četvrtog razreda gimnazije: Anđela Petrović, Natalija Vuković, Ema Vučeta, Mihaela Štefanac, Josip Šajfar, Maksim Magdić i Antonio Bogović. Ovoga puta tema je bila “Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj.” Ujedno veoma opširna ali nadasve zanimljiva i poučna tema te natjecateljski duh okupila je ovo sedmoro vrijednih vjeroučenika željnih novih znanja i spoznaja.
Iako su se svi vjeroučenici trudili, pravila su takva da prva četiri mjesta odlaze na biskupijsko natjecanje koje će se održati 2.ožujka upravo u našem gradu u osnovnoj školi.
Iskreno i od srca čestitamo svim natjecateljima! Neka Vas kroz život prati zagovor sv. Vinka te da uvijek imate otvoreno srce za čovjeka u potrebi: bolesnog, napuštenog, siromašnog…Vjeroučiteljica Ivana Kovačević