Proglašenje športaša Grada Slunja u 2019. godini

7 velj

Večeras je dvorana pučkog učilišta u Slunju bila dupkom puna. Došli si ne samo športaši nego i njihovi simpatizeri, rodbina, prijatelji…U 18 sati ženska Klapa “Slunjanke” otpjevala je nacionalnu himnu zvonkim glasovima. Voditeljica Mateja Obajdin pozdarvila je goste i uzvanike. Slijedio je pozdravni govor predsjednika Zajednice športskih udruga Grada Slunja g. Nikice Sminderovca. Nabrojio je brojne rezultate  koje su postigli slunjski športaši ne samo u Slunju nego i na nacionalnoj i međunarodnoj  razini. Dopredsjednika Zajednice športova Karlovačke županije g. Marka Benića čestitao je športašima a onda se obratio gradonačelnik g. Jure Katić.

Slijedile su prva nagrade. G. Branko Petković, član Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga  Grada Slunja, uručio je nagrade za promicanje športa Grada Slunja. Nagrade su primili: Radio Slunj, slunjski župnik Mile Pecić i Nogometni savez Karlovačke županije koju je primio  predsjednik Dario Mrzljak

Nagrađeni za promicanje športa: mons. Mile Pecić, Radio Slunj (Nikolina Jurčić-Obrovac) i Dario Mrzljak

Slijedilo je jubilarno priznanje za 40 godina rada koje je dobio Zdravko Bogović iz Budokaj kluba “Eugen Kvaternik”. Od športskih djelatnika nagrađeni su Nikola Požega (NK “Slunj”). U kategoriji “mlade nade” priznanje je dobilo 14 mladih iz nogometa, KICKBOXINGA, kuglanja, rukometa: David Čančar,  Klara Paulić, Lukas Bogović, Marta Moćan, Teo Lukač, Ilijana Cindrić, Morena Špehar, Mate Matusina, Tvrtko Obrovac, Joško Mrkonja, Mihael Bosanac, Filip Žalac, Tin Capan, Mate Špelić.

Mlade nade športa u Slunju s trenericom Katicom Matešić i Milenkom Bosanac

Posebno priznanje za ostvarene rezultate  dobili su Gabrijel Močilac , kadetski prvak RH kickboxing kluba “Tigar”, Nikolina Požega, seniorska prvakinja RH isto iz “Tigra”, Iva Vukošić, prvakinja Županije u kuglanju, Ela Magdić dvostruka kadetska državna prvakinja također iz “Tigra”, Jurica Bogović prvak regije Zapad u kuglanju, ženski rukometni klub “Drenak” dječaci rođeni 2008. godina i mlađi. Zatim je nagradu dobio za dugogodišnji rad u športsko-ribolovnom društvu “Slunjčica” g. Darko Kovačević.

Darko Kovačević

Najuspješniji klub u 2019. godini je kuglački klub “Korana” Slunja a priznanje je preuzeo njegov predsjednik Damir Vuković.

Kuglački klub “Korana” Slunj

Najbolji športaš Grada Slunja u 2019. godini je Matej Matanić iz NK “Slunj” (odsutan). I šećer na kraju: najbolja športašica u 2019. godini s razlogom je Lucija Bakalar iz KBK kluba “Tigar” Slunj.

Najbolja športašica u 2019. godine je Lucija Bakalr

Nagradu pod nazivom “Srce za Slunj” u spomen na Nikolu živčića dobila je vrsna športašica, trenerica Katica Matešić koja se na kraju i zahvalila u ime nagrađenih. .

Klapa “Slunjanke” otpjevala je himnu i po koju pjesmu