Otvorena vrata poligona – Nove medalje slunjskim “tigricama”

10 velj

U nedjelju 9. veljače slunjski poligon je otvorio vrata slunjskim vjernicima. Vojni kapelan vlč. Milenko Majić, na inicijativu braniteljske udruge, otvorio je novoizgrađenu kapelu na poligonu i slavio misu s vjernicima koji su željeli upravo na ovom prostoru slaviti Boga. Poligon je bio utvrda JNA koja je razarala Hrvatsku i tenkovima ušla u Slunj 16.11.1991. Danas je poligon u funkciji hrvatske vojske i sigurnosti Hrvatske.  Vojni kapelan vlč. Milenko Majić rado sudjeluje i u slavljima župe Slunj, mnogi Slunjani rade na poligonu pa je današnji posjet poligonu po sebi razumljiv. 

U kapeli na poligonu (foto Franjo Belković)

Slunjanke osvojile nove medalje -U Karlovcu je održan jučer Europski kup na kojem je nastupilo 2200 natjecatelja iz 40 zemalja.
Borci Kickboxing kluba Tigar Slunj  također su nastupili na EK i postigli slijedeće rezultate:
Lucija Bakalar tri zlatne medalje: najprije je u timskoj borbi u pointfightingu u paru sa članicom KBK Velebit Benkovac Martinom Buterin u tri vrhunske borbe došla do zlata, potom je u disciplini LC u dvije kategorije LC -70 i LC GC -70 osvojila dvije zlatne medalje.
Ela Magdić nije uspjela doći do medalje u pojedinačnom PF-u ali je zato uz dvije vrhunske borbe u disciplini light contact osvojila brončanu medalju te također u timskoj borbi s članicom KBK Sušak Rijeka Anom Jović osvojila brončanu medalju.
Tin Capan u konkurenciji dječaka osvojio brončanu medalju.
Na ovom natjecanju uz  žar borbe nedostajalo je sreće. Još su nastupili: Iva Vukošić, Gabriel Močilac, Viktorija Kampić, Luna Močilac, Maro Bosanac, David Bosanac, Klara Paulić, Joško Mrkonja. Lucija je proglašena športašicom godine Grada Slunja za 2019. godinu. Ovim je medaljama opravdala ovu titulu. najbolje športašice. (tekst i fotografija: Milenko Bosanac)

Fotografija Milenka Bosanca.

Još jedna zlatna medalja Lucji Bakalar