Slunj: gosti komune “Mondo nuovo” – Kršteni Maria i Mateo

23 velj

Jutros je slavljena misa u 8 sati u Slunju. Na ovu misu dolaze prvopričesnici ili kandidati za Prvu Pričest u pratnji roditelja. Oni daju ovoj misi dodatnu ljepotu. A poruka današnje nedjelje nije u otkrivanju Božje dobrote. Mi to dobro znademo  da Bog ne može mrziti, da je on sama dobrota, da nas on voli i kad nismo dobri čekajući naše obraćenje. Nego danas nam je upućena poruka da možemo biti  i djelovati kao Otac nebeski čije sunce grije dobre i zle. Po Kristu Isusu postali smo sinovi Oca nebeskoga koji znaju odgovoriti na zlo dobrotom i ljubavlju. Mržnjom samo umnažamo mržnju. Ako svladamo krvoločnog krokodila i mi postanemo krokodili samo smo umnožili zlo. Mnogima je Božje očinstvo još nepoznato. Još je puno rada i zalaganja da Božje očinstvo bude motiv djelovanja svakog čovjeka.

Ovu nedjelju gosti župe Slunj su štićenici komune “Mondo nuovo” (Kistanje kod Knina). Oni su dali svjedočanstvo na kraju mise. Na dobrom su putu da se oslobode ovisnosti u čemu su ih vjernici podržali a to su pokazali i pljeskom. Pred crkvom su postavili štand sa svojim proizvodima i ponudili vjernicima.

Štand s proizvodima štićenika komune “Mondo nuovo”

Kršteno dvoje djece – Druga misa u 11 sati u slunjskoj crkvi bila je posebna zbog krštenja dvoje djece kojima su roditelji dali imena Maria i Mateo. Djecu su donijeli roditelji s kumovima a pridružila se rodbina i čitava župska zajednica podijelila je s njima radost krštenja.