Slunj: na vjeronaučnoj olimpijadi ekipa OŠ Slunj prva – Preminule Mara Pleš i Roža Salopek

2 ožu

Ove je godine OŠ Slunj domaćin vjeronaučne olimpijade na razini biskupije. Prijavile su se 22 ekipe (po 5 članova): OŠ Klanac-Pazarište, Prva OŠ Ogulin, OŠ Slunj, OŠ Senj (Silvije S.Kranjčević),  OŠ Josipdol, Područna škola Krasno, OŠ Ogulin (Ivane B. Mažuranić), OŠ Perušić, OŠ Lički Osik, OŠ Plitvička Jezera, OŠ Brinje, OŠ Gospić (Jure Turića), OŠ Gračac, OŠ Tounj, OŠ G. Zagorje, OŠ Gen. Stol, OŠ Plaški, OŠ Udbina, OŠ Rakovica, OŠ Korenica, OŠ Cetingrad, OŠ Jodsipdol.

U 10.30 sati u školskoj su se dvorani okupile natjecateljske ekipe, njihovi mentori (vjeroučitelji). Nakon himne pozdrav domaćina ravnatelja OŠ Slunj Tome Cvitkovića. Natjecatelje je potom pozdravio pročelnik Katehetskog ureda Gospić preč. Nikola Turkalj, slunjski župnik mons. Mile Pecić a biskup u miru mons. Mile Bogović proglasio je ovo natjecanje otvorenim. Ekipe su se povukle u razrede i u tišini počele rješavati zahtjevne testove. Tema je duhovno djelo Vinka Paulskog, duhovnog velikana koji je sav život posvetio i potrošio za druge. Nakon završenih pismenih testova i okrepe ova draga djeca prošetala su po Slunju: posjetili su Slunjčicu i na Moćanovom mostu imali sat povijesti: župnik im je govorio o povijesti i ljepotama ovog kraja. Pogledali su kuću osvajača prve olimpijske medalje Milana Neralića, župnu crkvu i otpjevali jednu pjesmu. Kroz to vrijeme stručni žiri obradio je rezultate: prvo mjesto OŠ Slunj (53,8 bodova), drugo Prva OŠ Ogulin (49,5 bodova), treće OŠ Senj 44 boda, četvrto OŠ Gospić (34 boda i peto OŠ Brinje ( 28,8 bodova). Ovih pet ekipa išlo je na doigravanje. Konačni rezultati su: 1. OŠ Slunj 62,8 bodova; 2. Prva OŠ Ogulin 57,0 bodova; 3. OŠ Senj  49,5; 4. OŠ Gospić 39,5 i 5. OŠ Brinje  34,8. Tako je OŠ Slunj s ekipom Dora Vuković, Marija Turkalj, Dominik Rendulić, Elena Turkalj s vjeroučiteljicom Andrejom Jurčević osvojila prvo mjesto i predstavljat će našu biskupiju na finalnom natjecanju. Drugo mjesto Prva OŠ Ogulin.

Nakon proglašenja pobjednika slijedila je podjela zahvala i uspomena na ovaj događaj. Dodajmo da je ravnatelj slunjske osnovne škole g. Tomo Cvitković s učiteljima bio dobri domaćin. Školska kuhinja bila je u punom pogonu i nitko nije otišao gladan. Djeca su ponijela sa sobom puno dragih uspomena iz Slunja.

Pobjednička ekipa OŠ Slunj s vjeroučiteljicom i pročelnikom Katehetskog ureda

Čekanje rezultata

 

Dodatna pitanja…

U slunjskoj crkvi

Snimak za dugo sjećanje…

 Srednje školePobjednik u natjecanju srednjih škola je oglinska srednja škola. Slijedi Strukovna škola Gospić, Gimnazija Gospić i Srednja škola Senj.

U Riječkoj nadbiskupiji pobjednik OŠ Čavle – U konkurenciji osnovnih škola u Riječkoj nadbiskupiji prvo su mjesto osvojili učenici OŠ Čavle koju su predstavljali Lora Birtić, Anja Juretić, Fani Šafar i Gašpar Mavrinac, a predvodila ih je mentorica Kornelija Radošević. Drugo mjesto osvojili su učenici OŠ Klana, a treće OŠ Vladimir Gortan iz Rijeke.

 

                     

 

 

Preminula je u 85. godini života MARA PLEŠ  iz Slunja (A. Šenoe 5). Pogreb na slunjskom groblju u utorak 03.02.2020. u 14 sati. Za njom žale kćerke Roze i Ankica, sinovi Mile i Mirko, zet, snaha, unučad i rodbina

Preminula je u 79. godini života ROŽA SALOPEK iz Salopek Luke 131. Pogreb u utorak 03.02.2020. u 15 sati na lađevačkom groblju. Za njom žale  sin Ivica, kćerke Marija i Kate, snaha, zet, braća Pero i Nikola te rodbina