U Korenici dvostruko slavlje: slavlje Jurjeva i slavlje Krizme

23 tra

Danas u Korenici dvostruko slavlje: slavlje zaštitnika župe sv. Jurja i slavlje Krizme. U 11 sati biskup mons. Mile Bogović u pratnji ministranata, svećenika i đakona ušao je u crkvu posvećenu sv. Mihovilu. Župnik Stipe Zeba pozdravio je biskupa a to su učinili i predstavnici krizmanika. Dupkom puna crkva: djeca, mladi i stariji. Biskup je krizmanicima, njihovim kumovima i okupljenoj zajednici uputio pastirsku riječ. Ovi ljudi, koji su većinom “došli iz nevolje velike” ovdje su našli ugodan dom. Zanimljivo je promatrati ta lica koja nose ožiljke vremena. Djeca koja su ovdje odrasla zavolila su Korenicu kao jedini dom na svijetu, oni će dati svoj doprinos u izgradnji ovog dijela domovine.

Nakon propovijedi i ispovijesti vjere biskup je podijelio sakrament Krizme, kršćanske punoljetnosti, osmašima. Nabrojili smo ih 14. Svi su u crvenim odorama. Zbor na koru predvodi pjevanje, oko oltara 15-ak ministranata i petorica svećenika. Ovaj narod živo sudjeluje u svetim obredima. Krizmanici će to nastaviti.

Nakon mise narodno veselje pred crkvom. Našlo se tu jela i pića, kolača. Zasvirali su tamburaši.  

2304161g

Župnik Stipe Zeba pozdravlja

2304161b

Crvene odore, simbol ljubavi koja je spremna na žrtvu do krvi

 

2304161c

Svaki je krizmanik dolazio pred biskupa

2304161d

Krizmanike je podržala čitava zajednica

2304161e

Krizmanici pred oltarom

2304161f

Nakon mise pred crkvom

2304161h

Župa će Korenica slaviti ove godine Mladu misu: Mišel Grgurić bit će zaređen za svećenika 18.06.2016. u gospićkoj katedrali a potom će slaviti mladu misu u Korenici