Upoznajmo koronavirus da ga pobjedimo

16 ožu
  1. Corona je veliki virus. Promjer virusa je 400-500 mikro, tako da bilo koja vrsta maski može spriječiti ulazak u naša tijela i ne treba koristiti skupe maske.
  2.  Corona virus ne lebdi u zraku, već se drži za predmete, tako da prijenos ne prolazi kroz zrak. 
  3. Kada se pričvrsti na metalnu površinu, virus corone može živjeti 12 sati. Pranje ruku sapunom i vodom je dovoljno. 
  4. Priključen krpom, virus corone može živjeti 9 sati, pa je pranje odjeće ili sušenje na suncu 2 sata dovoljno da ga ubijete. 
  5. Kada se pričvrsti na ruku, virus corone može živjeti 10 minuta, tako da daje dovoljno sterilizatora na bazi alkohola da bude na oprezu. 
  6. Kada je u zraku pri temperaturama 26-27 ° C, virus corone će umrijeti, tako da ne živi u vrućim područjima. Osim toga, pijenje tople vode i sunčanje na suncu dovoljno je kao mjera opreza.
  7. Izbjegavanje hladne hrane i pića, uključujući sladoled, vrlo je važno. 
  8. Grgljanje do duboko s toplom vodom i solju ubit će virus corone oko ždrijela (klizište – Jw.) i spriječiti ga da uđe u pluća.

 Slijedeći ove upute dovoljno je za sprečavanje virusa corone. Iza ovih uputa stoji  UNICEF i Prirodoslovno-matematički fakultet 

Maska može spriječiti ulazak virusa u naše tijelo

Alarm prouzročen koronavirusom dospio i u Betlehem. Grad Betlehem u kojem se rodio Isus, od prošlog je tjedna u režimu karantene nakon što je registrirano 16 zaraženih virusom. Prve zaraze u Cisjordaniji otkrivene su u jednom hotelu na području Betlehema koji je ugostio grčke hodočasnike. Od nekoliko dana Betlehem izgleda kao grad aveti. Također seminaristi jeruzalemskog latinskog patrijarhata napustili su sjedište sjemeništa Beit Jala i preselili se u sjedište latinskog Patrijarhata  u Jeruzalemu. To se dogodilo prvi put od 1936. godine.